Specialiteti Ortoped
Arsimi Universiteti i Janinës Mjekësore
Fusha e trajnimit Kirurgjia e përgjithshme Ortopedi
Zyra Kati 1
Gjinia Mashkull

Aktiviteti profesional

Arsimi:

1966-1970 Shkolla fillore (Grundschule Vellmar)

1979 High School Certificate nga Friedrichsgymnasium e Kassel

Studimet mjekësore dhe ushtrime praktike në Oslo, Gandhi, Mynih, Kassel, Hamburg, Gerousalim, New Gioriki, Madrid

1994 Universiteti i Janinës Mjekësore / Diplomë pas regjistrimit në vitin e 4-t, pas njohjes së kurseve:

Kimi fizike, inorganike dhe organike, Biologji, Biokimi 1 + 2, Anatomia e njeriut 1 + 2 Iatologia dhe Citologjia, Statistikat mjekësore, psikologë, mjekësi sociale, Hyrje në kirurgji, Hyrje në Patholoiia, patologjik anatomisë njerëzore Pathofysioligia njeriut ekzaminimi klinik.

21/07/94 License  per praktiken e  mjekut

03.03.99 Licencë Gjermane për të ushtruar profesionin

12/7/00 Titulli  dhe specialiteti si Mjke  Kirurg Ortopedik

Njohja e Titullit ,veçantisë dhe i autorizuar për të punuar në Gjermani me titull: Facharzt für Orthopädie und Unfallchirurgie (titull I vecante mjekësor ortopedik dhe kirurgj per  trauma)

Specializimi si Mjek Ortoped  (Arsimi) :

Kirurgjia e përgjithshme:

24 gusht 1994 31 tetor 1995

Klinika Kirurgjikale i Spitalit të Përgjithshëm të Filatit Thesprotias

(Drejtor: D .. Partheniou)

Ortopedi:

31 tetor 1995 në 5 nëntor, 2000

Klinika University ortopedike i Janinës

(Drejtor: Prof. Soukakos PN)

Karriera si një  Mjek- Kirurg Ortopedik:

Dhj.00- Mar.01 `Epimelitis Departamenti i Kirurgjisë Shpatull dhe Bërryl në spitalin St. Josef Hospital, Essen Germany

Prill.01-Sht.02  Praktikë private në Larisa e përqëndruar  ne kirurgji artroskopike  dhe kirurgji Shpatulle.

Sht.02- deri sot Praktikë private në Selanik  e përqëndruar ne kirurgji artroskopike dhe kirurgji shpatulle .

Doktor i Ndërballkanik Medical Center Selanik

Duke vizituar mjek dhe anëtar:

      1. shtator + tetor 95

University Orthopedic Clinic Berlin (Freien Universität Berlin) – Oskar Helene Heim (Prof.Dr.Weber) – musculoskeletal ultratinguj – microsurgery

 1. shtator + tetor 98

Essen sup dhe Kirurgjisë Elbow vizituar Fellowship në St.Josef Spitalin e Essen, Departamenti i sup dhe bërryl kirurgji (Dr.Georgousis) – kirurgji supe dhe bërryl

 1. Qershor-Dhjetor 99

Bursave Komuniteti Evropian – Program Michelangelo

Kirurgjisë Ortopedike Universiteti i Würzburg – Spitali König Ludwig Haus (Prof.Dr.Eulert) Sup -Surgical dhe Elbow – Gju Arthroscopy

 1. korrik 2000 gusht 2000 +

Sportmedizinische Gemeinschaftspraxis Straubing (Priv Doz Strobel.) -. Arthroscopy

 1. + 21. shtator 2000 Oktovrio

Essen sup dhe Kirurgjisë Elbow St.Josef Spitali Essen, Departamenti sup kirurgjikale dhe bërryl (Dr.Georgousis) – Kirurgji sup dhe bërryl

        6. dhjetor 2002 – Oktovrio 2003

Sup artroskopike dhe Kirurgjisë Elbow Spitali i Kirurgjisë Speciale, New York

Anëtarësimi në kompanitë shkencore:

ISAKOS (Shoqëria Ndërkombëtare e Arthroscopy, operacion në gju dhe ortopedike Sports Medicine)

DVSEC (Deutschsprachige Gesellschaft fuer Schulter- und Ellenbogenchirurgie-gjerman kirurgji kompani sup dhe bërryl)

AGA (Deutschsprachige Arbeisgemeinschaft für Arthroskopie-gjermane Arthroscopy kompani) (dha dorëheqjen 2013)

ESSKA (Shoqata Europiane e Sportit Traumatologjisë, gju kirurgji dhe artroskopi) (dha dorëheqjen 2013)

EAE (Greek Association artroskopike) Themelues Anëtar (dha dorëheqjen 2013)

Publikimet në revista shkencore pankosias FUSHA

 1. Georgoulis AD, Papageorgiou CD, Makris CA, Moebius UG, Soucacos PN. Anterior cruciate ligament rikonstruksioni me teknikën shtypit-arsyeshme. 2-5 vjet ndjekur-up e 42 pacientëve. Acta Orthop SCAND Suppl, 1997 Tetor, 275:, 42-5
 2. Papageorgiou CD, Georgoulis AD, Makris CA, Moebius UG, Varitimidis SE, Soucacos PN. Vështirësitë dhe rezultatet e para të endoskopike lirimin e kyçit të dorës duke përdorur teknikën e modifikuar Chow. Gju Surg Sports Traumatol Arthrosc, 1998, 6: 3, 189-93
 3. Georgoulis AD, Makris CA, Papageorgiou CD, Moebius UG, Xenakis T, Soucacos PN. Nervore dhe anije lëndime gjatë osteotomy lartë tibies kombinuar me skajor kërci osteotomy – studim clinicaly përkatës anatomik. Gju Surg Sports Traumatol Arthrosc 1999; 7: 15-19
 4. Makris CA, Georgoulis AD, Papageorgiou CD, Moebius UG, Soucacos PN. Pasmë cruciate ligament arkitekturës: Vlerësimi në autopsi microsurgical. Arthroscopy: The Journal of artroskopi dhe Kirurgjisë ngjashme. 2000 SEP dhe 16 (6): 627-32 Referenca 32
 5. Papageorgiou CD, Kostopoulos VK, Moebius UG, Petropoulou KA, Georgoulis AD, Soucacos PN, patellar Thyerje lidhur me medial tretë BTBP autograft ACL Rindërtimi Gju Surg Sporteve Traumatol Arthrosc 2001, 9 maj; 151-4
 6. Moebius UG, Georgoulis AD, Papageorgiou CD, Papadonikolakis A, Rossis J, Soucacos PN, Ndryshimet e aparatit zgjatues pas rindërtimit anterior cruciate ligament mesor duke përdorur tretën e pjezë patellar, Arthroscopy: The Journal of artroskopi dhe Faqet Surgery 2001 Nëntor ; 17: 953-959 raportet: 21
 7. Georgoulis AD, Pappa L, Moebius UG, Malamou-Mitasi V, Pappa S, Papageorgiou CD, Agnantis NJ, Soucacos PN, prezenca e mechanogeceptors Propriocetive në mbetjet e LSHK ruptured si një burim të mundshme të ri-innervation e ACL aotograft. Surg Sports Traumatol Arthrosc Dec.2001, 6, 364-368
 8. Moebius, U. Georgoulis, A. D .. Papadonikolakis, A .. Papageorgiou, C. D .. Soucacos, P. N .. Alterations e aparatit zgjatues pas rindërtimit anterior cruciate ligament duke përdorur treta mediale e pjezë patellar,. JBJS – volumit British, 2001. 83-B Supplement II: 172.
 9. Georgoulis AD, Papageorgiou CD, Moebius UG, Rossis J, Papadonikolakis A, Soucacos PN, Vështirësitë në diagnozën e osteoid osteoma në pacientët e paraqitur me dhimbje në gju, Arthroscopy: The Journal of artroskopi dhe të lidhura Kirurgjisë 2002 Jan, 18: 32- 37 raportet: 23
 10. Georgoulis AD, Ristanis S, Papadonikolakis A, Tsepis E, Moebius U, Moraiti C, Stergiou N Electromechanical vonesa e muskujve të gju zgjatues nuk është ndryshuar pas korrjen pjezë patellar si graft për rindërtimin ACL:. Pasojat për sportet performancës, gju Surg Sports Traumatol Arthrosc – shtator, 2005: 13, 437-43
 11. Moebius UG, Mavrodontidis AN, Papadonikolakis A, Gelalis unë, Motsis E, dhe Soucacos PN. Pasmë subluxation tibial dhe artritit afatshkurtër për shkak të rindërtimit dështuar PCL. Raporti i dy raste. Arthroscopy: The Journal of artroskopi dhe Faqet Surgery Vol. 19, Issue 5, referenca Faqe E43: 19
 12. K.Natsis, G.Konstantinidis, U.Moebius, N.Anastasopoulos, T. Totlis Incidenca, vendndodhjen dhe 0f klasifikimi labrum meiscoid folds. Arch Orthop Trauma Surgery 136: 673-680 2016.
Share