Osteoporoza – Vështrim i Përgjitshëm

Osteoporoza

Osteoporoza shkakton dobësim të kockës dhe i bën ato aq të thyeshme saqë një rrëzim apo një stres mesatar mund të shkaktojë frakturë të tyre. Frakturat si pasojë e osteoporozës më shpesh ndodhin në zonën e këllkut, kyçit të dorës, ose në shtyllën kurrizore.   Kocka është një ind i gjallë, i cili vazhdimisht rigjenerohet. […]