Feokromocitoma-Tumor I Gjëndrave Mbiveshkore

Feokromocitoma është një tumor i rrallë që zhvillohet në gjëndrat mbiveshkore, të cilat janë të vendosura mbi veshkat. Këto tumore prodhojnë hormone që mund të shkaktojnë hipertension (tension të lartë të gjakut) dhe simptoma të tjera. Ndërsa shumica e feokromocitomave janë beninje (jo kancerogjene), një pjesë e vogël mund të jetë malinje (kancerogjene). Diagnostikimi i […]