Kujdes i Dedikuar

Shëndetësor

Staf i Kualifikuar

Ndërkombëtar

Teknologji bashkëkohore

Në Shqipëri

Rr. Ali Demi tek ish kombinati Poligrafik

Alergologji - Spitali CONTINENTAL

Në Spitalin Continental trajtohen me shumë kujdes problemet në alergolologji si:

1.       Astma

2.       Riniti alergjik

3.       Sinusiti

4.       Urtikaria

Pasi pacientë mbërrijnë në spitalin tonë ne, ne administrojmë një diagnozë nga mjeku ekspert në të cilën përfshihet një histori e detajuar e alergjisë, duke përfshirë përshkrimin e vendit ku banon dhe ku punon.

Nëse është e nevojshme ne administrojmë teste të tjera të alergjisë, derisa të jemi të sigurt për gjendjen e pacientit. Ne ofrojmë testet e laboratorit për pneumoalergjenët dhe për alergjenët ushqimor.

Nje fotot qe tregon cfare eshte Alergologji.

Pasi pacientët diagnostikohen, ne paraqesim metodat e përgjithshme të trajtimit që janë jo vetëm simptomatike, po edhe si të eliminohen shkaqet e pjesës më të madhe të alergjive.

Kontrolli i mjedisit: Trajtimi i shkallës së parë për të gjithë pacientët përfshin identifikimin e burimit të alergjisë për pacientin si p.sh. jastëkët me pupla, kafshët dhe myku. Pastaj përpiqemi që t’i ndajmë pacientët nga këto shkaqe aq sa mundemi. Kjo mund të përfshijë edhe eliminim e plotë të shkaqeve alergjike që prekin lëkurën si dorashkat dhe elementët kimik. Kur pacienti është alergjik ndaj ushqimeve ne japim këshilla specifike për eliminimin e këtyre produkteve.

Spitali Continental është një spital me përvojë shumëvjeçare në fushën e mjekësisë. Mbi departamentet e tjera të Klinikës, ajo zotëron edhe një Klinikë Alergjike standarde, plotësisht të pajisur dhe të organizuar. Ka një staf të shkëlqyer mjekësor shkencor dhe një pajisje të teknologjisë së avancuar.

Departamenti i Alergjisë ofron mundësinë për të shqyrtuar dhe trajtuar të gjithë gamën e sëmundjeve alergjike, si gjendje akute ashtu edhe probleme kronike.

Ne ofrojmë gjithmonë një shërbim mjekësor shkencor, por mbi të gjitha me një qasje miqësore dhe humane. Stafi ynë mjekësor dhe infermieror i Departamentit të Alergjisë është i trajnuar mirë dhe gjithashtu u ofron pacientëve të tij, informacion të cilësisë së lartë, shërbime parandalimi, diagnostikimi dhe trajtimi.

Klinika e Alergjisë është në dispozicion të pacientëve tanë në çdo kohë dhe stafi ynë mjekësor është gjithmonë i gatshëm të përballet me çdo rast alergjik 24 orë në ditë.

Çfarë është Alergologjia?

Alergologjia është një reagim patologjik i sistemit imunitar ndaj një substance të jashtme, e cila zakonisht është e “pafajshme” dhe përgjithësisht konsiderohet e padëmshme. Shkurtimisht, një reaksion alergjik ndodh kur trupi i njeriut reagon ndaj substancave që janë normalisht të padëmshme për shumicën e njerëzve.

Këto substanca quhen alergjenë dhe vijnë në kontakt me trupin përmes thithjes, gëlltitjes ose kontaktit me lëkurën. Këto substanca mund të gjenden në ushqim, ilaç, helm të himenopterit, polen, kërpudha, marimangat e pluhurit të shtëpisë dhe kafshët.

Gjithnjë e më shumë njerëz në dekadat e fundit po vuajnë nga një ose më shumë sëmundje alergjike. Manifestimet e këtyre sëmundjeve tek njerëzit po bëhen gjithnjë e më të shpeshta dhe tashmë gradualisht të gjithë dyshojnë për një alergji të mundshme.

Nje foto tjeter qe tregon se cfare eshte alergologjia.

Çfarë Testesh Alergjie Ofrohen nga ky Departament?

Ofrohen Teste Alergologjike

Krahas trajtimit të zakonshëm të medikamenteve, rekomandohet desensibilizimi veçanërisht për alergjitë respiratore (rinitit, astmës), sepse ka sukses shumë të lartë dhe është i sigurt. Për këtë qëllim kryhen analiza të veçanta të gjakut, analiza diagnostikuese, analiza laboratorike për pneumo-alergjenët dhe alergjenët ushqimorë, analizat e lëkurës, ekzaminimet fizike, si dhe spirometria, ose – nëse ka nevojë për një diagnozë më të plotë – bëhet ekzaminim i mëtejshëm. kryer me sfida.

Përfitimet e Kujdesit ndaj Alergjisë

Më poshtë mund të gjeni disa informacione rreth alergjive.

  • Alergjitë priren të përhapen. Një pacient është në një gjendje alergjie ndaj 1-2 alergeneve, por me kalimin e viteve këto ndjeshmëri mund të shumohen. Pacienti kishte simptoma fillimisht vetëm për disa ditë dhe më pas mund të paraqitet gjatë gjithë pranverës apo edhe gjatë gjithë vitit. Imunoterapia është treguar se parandalon/frenon këtë përkeqësim.
  • Imunoterapia është një trajtim parandalues për reaksionet alergjike. Ajo modifikon sistemin imunitar për të mirën e pacientit dhe për këtë arsye shëron alergjinë. Pacienti është i ekspozuar ndaj alergeneve që e shqetësonin më parë dhe nuk shfaq simptoma.
  • Përcaktimi i saktë i origjinës së alergjisë dhe njohja e ndër-reaktiviteteve. Kur të kuptoni se çfarë e shkakton alergjinë tuaj, atëherë do të jeni në gjendje të gjeni shumë mënyra të ndryshme për ta parandaluar atë.
  • Shmangia e Alergjenëve Problematikë. Në këtë mënyrë, jo vetëm që do të “luftoni” alergjenët që janë të dukshme, por do të shmangni alergjenët problematikë që mund t’ju shkaktojnë simptoma të tjera.
  • Marrja e një plani efektiv të trajtimit të alergjive. E fundit, por jo më pak e rëndësishme, kur të përcaktoni origjinën e alergjisë suaj dhe të gjeni problemin që po e shkakton atë, do të keni një plan trajtimi efektiv për të pakësuar simptomat dhe për të pasur një mënyrë jetese më të mirë. 
Test Alergjie

Pse Spitali Continental, është i Duhuri për ju?

Spitali Continental ndodhet në Tiranë dhe ka një eksperiencë shumëvjeçare. Ne ofrojmë shërbime mjekësore me efikasitet dhe përgjegjësi. Spitali Continental ofron një qasje ndërdisiplinore për diagnozën e shpejtë, me cilësi të lartë, efektive dhe të saktë në fushat e Mjekësisë Humane.

Në Spitalin tonë mund të gjeni metodat më të mira të diagnostikimit dhe trajtimit, të cilat do t’ju ndihmojnë të përballeni me sëmundjen tuaj, së bashku me mjekët tanë të specializuar. Ekspertët tanë alergologë do t’ju ndihmojnë të zgjidhni gjendjen e alergjisë tuaj dhe do t’ju ofrojnë një plan efikas të personalizuar të nevojave tuaja.

Departamenti i Alergologjisë në Spitalin Continental ka një ekip shumë të kualifikuar i cili ofron një gamë të gjerë trajtimesh në lidhje me shkakun e sëmundjeve alergologjike.

Ju mund të kryeni një konsultë mjekësore për problemin tuaj dhe profesionistët tanë do të krijojnë programe trajtimi për të pakësuar simptomat tuaja dhe për të pasur një mënyrë jetese më të mirë në një periudhë të shkurtër kohore.

Pyetje të Bëra më Shpesh

Zakonisht, pas trajtimit, simptomat e alergjisë suaj janë të kufizuara dhe shpesh zhduken. Ka mundësi që të merrni sërish një alergji edhe pse jeni trajtuar, megjithatë nëse ndodh diçka e tillë do të jetë në një shkallë shumë më të vogël, ndërkohë që do të jetë edhe lehtësisht e menaxhueshme. Në këtë rast, simptomat janë shumë më të lehta dhe nuk e ndërlikojnë cilësinë e jetës së pacientit.
Shumica e njerëzve me alergji ushqimore janë në gjendje të bëjnë një jetë normale. Sidoqoftë, mund t’ju duhet të bëni disa ndryshime në jetën tuaj. Ju duhet të jeni të përgatitur për t’u marrë me alergjitë tuaja ushqimore. Ju mund t’ju duhet të shmangni ushqimet që shkaktojnë alergji për pjesën tjetër të jetës tuaj.
Nëse keni një reaksion të rëndë alergjik, thirrni një ambulancë direkt për t’ju dërguar në spital dhe mos u përpiqni të shkoni vetë tek mjeku.
Nuk është e qartë nëse alergjitë ushqimore mund të parandalohen. Nëse keni një alergji ushqimore, fëmija juaj do të jetë në një rrezik më të lartë për të patur të njëjtën alergji si ju, por kjo nuk do të thotë se ai patjetër do ta marrë atë. Njoftoni pediatrin tuaj për alergjitë ushqimore që mund të ketë edhe fëmija juaj në të ardhmen.

Shërbimet të tjera

Mjekët tane Gastro-Hepatologë kanë eksperiencën dhe njohuritë e duhura për çdo trajtim.

Ndërhyrje estetike të sigurta, të përballueshme, ne duart e specialistëve.

Departament i kompletuar gjinekologjik për diagnostifikimin dhe trajtimin e problemeve riprodhuese tek femra. 

Shërbimi më i specializuar në lidhje me të gjitha problemet e veshëve, hundës dhe fytit. Specialistë ne mjekësi dhe kirurgji.

Cfare mendojne pacientet tane!

Plotesoni formen dhe merrni pergjigje nga mjeket tane profesionist

Telefono +355 69 700 4000 ose plotesoni formen dhe nje nga mjeket tane do tju informoj rreth sherbimeve qe ne ofrojme.

Duke klikuar butonin "Kontakto" une pranonj qe nje nga mejeket e Spital Continental do te me kontaktoje me ane te nje mesazhi ose telefonate ne numrin e telefonit te lene nga une ne lidhje me problematiken e pyetur nga une ne formen e kontaktit.

Kontakto

Telefononi ne numrat tane te kontaktit +355 69 700 4000  / +355 69 700 1000 ose plotesoni formen dhe merrni pergjigje profesionale ne nje kohe te shkurter

Duke shtypur butonin "Dergo" une pranoj qe nje nga specialistet e Spital Kontanental do te me kontaktoj ne nje nga format e kontaktit te lena nga une ne lidhje me problematiken e kerkuar.

Kontakto

Duke shtypur butonin "Dergo" une pranoj qe nje nga specialistet e Spital Kontanental do te me kontaktoj ne nje nga format e kontaktit te lena nga une ne lidhje me problematiken e kerkuar.