Kujdes i Dedikuar

Shëndetësor

Staf i Kualifikuar

Ndërkombëtar

Teknologji bashkëkohore

Në Shqipëri

Rr. Ali Demi tek ish kombinati Poligrafik

Kardiologjia - Spital CONTINENTAL

Prej shumë vitesh, spitali ynë ofron cilësinë më të lartë të sistemit të kujdesit ekstensiv, në Shqipëri. Ne përdorim në mënyrë inovative, teknologjinë moderne dhe përkushtimin për ngritjen e kapaciteteve lokale, udhëzimet dhe kërkimin ndër-profesional.

Spitali ynë, e vendos pacientin në vend të parë. Duke ndërtuar një mjedis të shëndetshëm mjekësor, ne ofrojmë për pacientët tanë kujdes të plotë. Në të njëjtën kohë, ne zbatojmë një shërbim shëndetësor të standardeve më të larta në baza ditore.

Spitali Continental ofron një cilësi të mrekullueshme të shërbimeve të kujdesit shëndetësor kardiovaskular, në Tiranë. Gjatë viteve të fundit, ne kemi ecur përpara dhe jemi kthyer në një spital të gjerë me shumë specialitete me zgjerimin e kardiokirurgjisë dhe fushave të tjera të specializimit kirurgjik.

Sherbim per kardiologji ne Tirane ku jane mjeket me te mire kardiologe.

Shërbimi i Kardiologjisë në Spital CONTINENTAL

Sëmundjet kardiovaskulare janë një ndër arsyet kryesore të vdekjeve në Shqipëri dhe në botë.

Shkaku më i shpeshtë i sëmundjes së zemrës është ngushtimi dhe bllokimi i arterieve koronare, të cilat furnizojnë zemrën me gjak. Kjo quhet sëmundje e arterieve koronare  dhe është një proces që ndodh gradualisht. Nëse nuk merren masat e duhura parandaluese kjo mund të çojë drejt infarktit të miokardit.

Llojë të tjera të problemeve kardiake mund të ndodhin edhe me valvulat e zemrës, ose kur zemra nuk pompon siç duhet gjak, gjë e cila jo rrallë çon në insuficencë kardiake. Po kaq të rëndësishme janë edhe problemet me ritmin e zemrës.

Faktorët e riskut për keto sëmundje janë ndër të tjera: Duhanpirja, mbipesha, jeta sedentare, kolesteroli i lartë, presioni i lartë i gjakut, një diabet i pakontrolluar etj.

Keto sëmundje mund të shkaktojnë dhimbje gjoksi , marrje fryme , diskomfort dhe kërkojnë një diagnostifikim specifik dhe të kujdesshëm.

Kontrolloni zemrën në Spitalin Continental: Ne kemi mjekët më të mirë kardiologë në vend, të specializuar në Universitetet më të mira Europiane. 

Çfarë është Kardiologjia?

Kardiologjia është një studim mjekësor dhe trajtim i çrregullimeve të zemrës dhe enëve të gjakut. Këto probleme mund të variojnë nga defektet e trashëguara deri te sëmundjet e ndikuara të zemrës, të tilla si sëmundja e arterieve koronare, zemra valvulare dhe dështimi kongjestiv i zemrës.
Nënkategoritë e fushës së kardiologjisë përfshijnë elektrofiziologjinë kardiake, kardiologjinë intervenuese, ekokardiografinë dhe kardiologjinë bërthamore.
Mjeku i specializuar në fushën e kardiologjisë quhet kardiolog. Kardiologu është i veçantë në diagnostikimin dhe trajtimin e sëmundjeve të ndryshme të sistemit kardiovaskular. Kardiologët do të kryejnë teste dhe gjithashtu disa procedura, të tilla si kateterizimi i zemrës, angioplastika ose vendosja e një stimuluesi kardiak.
Mjeku specialist që kryen procedurat kirurgjikale për të korrigjuar çdo çrregullim të zemrës quhet kardiokirurg.
Sëmundjet e zemrës lidhen pikërisht me zemrën, ndërsa sëmundjet kardiovaskulare prekin zemrën, enët e gjakut ose edhe të dyja.

Çfarë Analizash Kardiologjike Ofrohen nga ky Departament?

Disa teste instrumentale për parandalimin dhe trajtimin e sëmundjeve kardiovaskulare janë:
Disa teste instrumentale për parandalimin dhe trajtimin e sëmundjeve kardiovaskulare janë:

Vizitë kardiologjike + elektrokardiogramë

Elektrokardiograma është një regjistrim elektrik i aktivitetit të zemrës. Ky lloj testi kryhet nga disa elektroda të cilat vendosen në sipërfaqen e lëkurës, zakonisht në këmbë, krahë dhe mbi gjoks. Pajisja bën një shënim të shenjës elektrike nga zemra juaj dhe më pas ne kontrollojmë për rrethana të ndryshme të zemrës.

Doppler me ekokardiografi me ngjyra

Ekokardiografia është një ekzaminim me ultratinguj të zemrës dhe enëve të gjakut. Nëpërmjet këtij ekzaminimi mjeku specialist shqyrton me detaje strukturat e zemrës. Nëpërmjet efektit Doppler me ngjyra, mjeku specialist merr të dhëna të plota për funksionin e zemrës dhe valvulave brenda saj.

Testi i stresit (TEST USHTRIMESH)

Testi i stresit është një metodë që bazohet në regjistrimin e të dhënave të EKG-së dhe presionit të gjakut gjatë kohës që pacienti i nënshtrohet një sforcimi fizik si biçikleta apo tapeti. Ky ekzaminim i mundëson mjekut të zbulojë se sa mirë zemra arrin të përballojë ngarkesën e saj.
Megjithatë, ky test shërben për të dhënë një informacion për funksionimin e zemrës së pacientit, gjatë një stresi fizik. Kjo mund të tregojë nëse ka mungesë të furnizimit me gjak përmes arterieve që kalojnë në zemër, apo jo.

Sistemi EKG Holter - Presioni i gjakut

Ky test regjistron ndryshimet e presionit të gjakut gjatë një periudhe 24-orëshe, përmes një pajisjeje. Mjekët e përdorin këtë test kur dyshojnë për çrregullime të ritmit të zemrës ose presion të lartë të gjakut.

TAC e kalciumit & Koronagrafi

TAC ose tomografia e kompjuterizuar: kombinon teknologjinë tradicionale me rreze X me përpunimin dixhital për të gjeneruar një sërë imazhesh tërthore të trupit që mund të rikombinohen në një imazh tredimensional.

Koronarografia është një fushë veprimi që përdor një ngjyrë të veçantë (material kontrasti) dhe rreze X, për të parë se si gjaku rrjedh në anën e largët të arterieve në dhomat e zemrës suaj.

CT koronare

Mjeku juaj përdor CT të vlerësuar të zemrës:
– Arteriet koronare
– Venat pulmonare
– Gjoksin dhe aortën abdominale
– CNS rreth zemrës (membrana e zemrës)
CT-skanim torakoabdominal
CT skanimi torakoabdominal, është një mjet utilitar për diagnostikimin e embolisë ajrore gjatë gjithë kohës së një kolengiopankreatografie retrograde endoskopike.

Përfitimet e Kujdesit për Zemrën tuaj

Zemra juaj punon shumë për t’ju mbajtur gjallë, kështu që më e pakta që mund të bëni është të kujdeseni për të dhe t’i ktheni favorin.
Më poshtë mund të gjeni një listë të gjërave që mund të bëni, për të mbajtur një zemër të shëndetshme me kalimin e moshës.

Ruajtja e kolesterolit dhe presionit të gjakut
Një nivel më i lartë i kolesterolit se ai normal, rrit rrezikun për zhvillimin e sëmundjeve kardiovaskulare. Megjithatë, kjo nuk është e vetmja arsye. Një nivel i dëmshëm i kolesterolit në gjak, gjithashtu mund të çojë në atak të zemrës dhe goditje në tru.

Me përjashtim të një kërcënimi të shtuar për sulmin në zemër, goditjen në tru dhe dështimin e zemrës – ju gjithashtu mund të zgjeroni sëmundjen e arterieve periferike, anginë, humbjen e shikimit dhe sëmundjen ose dështimin e veshkave.

Perkujdesja ndaj zemres, nje imazh qe tregon nje stetoskop dhe nje zemer.

Ulja e ndjenjës së depresionit

Sëmundjet kardiovaskulare mund të rrisin mundësinë për t’u ndjerë në depresion. Hulumtimet tregojnë se 33 përqind e viktimave të atakut në zemër përfundojnë me simptoma depresive.

Ulni rrezikun e zhvillimit të demencës

Shëndeti i zemrës dhe mirëqenia mendore kanë një lidhje mes tyre. Hulumtimet tregojnë se shëndeti i dobët i zemrës është i lidhur edhe me demencën. Demenca është humbja e funksioneve njohëse si të menduarit, kujtimi dhe arsyetimi.

Pse Spitali Continental, është vendimi i duhur?

Spitali Continental është një spital i cili ofron shërbime të gjera të kujdesit shëndetësor kardiovaskular dhe parandalues, të cilësisë më të lartë në Shqipëri.
Ne kemi një sistem të shkëlqyer të kujdesit mjekësor në Shqipëri, i cili vjen me mjekët më të mirë kardiologë për sëmundjet e zemrës.
Spitali Continental është një lider përsa i përket revolucionit teknologjik të shërbimeve dhe aparaturave mjekësore. Ne i përdorim ato aparatura për të përmbushur një trajtim të plotë dhe gjithëpërfshirës të sëmundjeve të zemrës.
Shërbimet e kardiologjisë ofrohen nga mjekë ekspertë shumë të aftë, të talentuar dhe të kujdesshëm. Stafi ynë është i përkushtuar për të ofruar shërbimet më të mira të kujdesit kardiologjik në Tiranë.
Spitali Continental përmirëson jetën e pacientëve të tij dhe vjen me shërbimet më të mira të kardiologjisë.

Pyetjet më të Shpeshta

Sëmundjet që trajtohen më shpesh nga kardiologu janë:
– kardiomiopati ishemike (sulm në zemër)
– infrakt
– angina pectoris
– hipertensioni
– aritmi
– anomalitë kongjenitale të zemrës
– sëmundje koronare të zemrës
– ateroskleroza

Mjeku kardiolog merret me diagnostikimin, trajtimin dhe kurimin e sëmundjeve që prekin zemrën dhe arteriet. Sa i përket ndërhyrjeve kirurgjikale në sallën e operacionit, ato kryhen nga kardiokirurgu.

Mjeku mund të kërkojë testin e ushtrimeve për disa arsye:
1. Për të hetuar mundësinë e sëmundjes së arterieve koronare. Pra, për të vlerësuar nëse zemra juaj furnizohet normalisht me gjak gjatë ushtrimeve fizike, pas elektrokardiogramit ose ankesave tuaja.
2. Të kontrollohet pas një periudhe kohore efikasiteti i procedurave të kryera në rast të sëmundjes së arterieve koronare.
3. Për të identifikuar çrregullimet e ritmit të zemrës.

Shërbimet të tjera

Testime dhe përgjigje analizash me saktësi maksimale në kohë rekord. Teknologjia më e avancuar në Shqipëri për çdo pajisje laboratorike.

Urologji

Urologjia në Spitalin Continental mbulon si moshën e rritur ashtu edhe atë pediatrike me metoda diagnostike, terapeutike dhe metodat kirurgjikale moderne.
Departament shumëfunksional dhe i kompletuar për ndërhyrje kirurgjikale të përgjithshme në menyrë ekselente.
Shërbim profesional për parandalimin dhe trajtimin e sëmundjeve hormonale në disa gjendra specifike të trupit të njohura si gjëndra Endokrine.

Cfare mendojne pacientet tane!

Plotesoni formen dhe merrni pergjigje nga mjeket tane profesionist

Telefono +355 69 700 4000 ose plotesoni formen dhe nje nga mjeket tane do tju informoj rreth sherbimeve qe ne ofrojme.

Duke klikuar butonin "Kontakto" une pranonj qe nje nga mejeket e Spital Continental do te me kontaktoje me ane te nje mesazhi ose telefonate ne numrin e telefonit te lene nga une ne lidhje me problematiken e pyetur nga une ne formen e kontaktit.

Kontakto

Telefononi ne numrat tane te kontaktit +355 69 700 4000  / +355 69 700 1000 ose plotesoni formen dhe merrni pergjigje profesionale ne nje kohe te shkurter

Duke shtypur butonin "Dergo" une pranoj qe nje nga specialistet e Spital Kontanental do te me kontaktoj ne nje nga format e kontaktit te lena nga une ne lidhje me problematiken e kerkuar.

Kontakto

Duke shtypur butonin "Dergo" une pranoj qe nje nga specialistet e Spital Kontanental do te me kontaktoj ne nje nga format e kontaktit te lena nga une ne lidhje me problematiken e kerkuar.