Kujdes i Dedikuar

Shëndetësor

Staf i Kualifikuar

Ndërkombëtar

Teknologji bashkëkohore

Në Shqipëri

Rr. Ali Demi tek ish kombinati Poligrafik

Otorinolaringologji - Spital CONTINENTAL

Kur zgjidhni Klinikën Otolaringologjike të Spitalit Continental, përfitoni akses në një trajtim të specializuar të kujdesit shëndetësor i cili ka një gamë të plotë të trajtimeve diagnostike dhe terapeutike të sëmundjeve otolaringologjike të kokës dhe qafës.

Për më tepër, departamenti ynë ofron siguri të specializuar për çrregullimet e dëgjimit si për shembull, tringëllimë në veshët.

Spitali Continental ka një Departament të Otolaringologjisë të pajisur dhe të organizuar plotësisht. Ai përbëhet nga një staf tepër i kualifikuar në mënyrë shkencore dhe pajisje të teknologjisë së avancuar. Departamenti i Otolaringologjisë është në dispozicionin tuaj gjatë gjithë kohës, për pacientët për të gjitha sëmundjet që lidhen me veshët, hundën dhe laringun.

Eksperienca e madhe, trajnimet shumëvjeçare në qendra shëndetësore jashtë vendit dhe seminaret dhe kurset akademike brenda dhe jashtë kufijve tanë, i bëjnë shërbimet tona të ORL-së jo vetëm të standardit më të lartë, por edhe të “azhurnuar”, pra të harmonizuar me praktikat e saj më moderne diagnostikuese dhe terapeutike të komunitetit global të ORL-së.

Shërbimet që ne ofrojmë janë:

Çfarë është Otolaringologjia?

Otolaringologjia është një studim mjekësor, objekt i të cilit është diagnostikimi dhe trajtimi i sëmundjeve dhe çrregullimeve që manifestohen në kuptimin e ngushtë në veshë, hundë dhe laring. Më konkretisht, patologjia e otolaringologjisë përfshin ekzaminimin e plotë të mukozave të gojës, bajameve dhe faringut, ndërsa kontrollohet funksioni i kanalit të dëgjimit të veshëve dhe daulleve të veshit.

Është gjithashtu specializimi që merret me shumicën e episodeve të vertigos. Praktikuesit quhen otolaringologë.

Një term i zakonshëm që përdoret për këtë specialitet është ORL (veshë, hundë dhe qafë). Termi vjen nga fjala greke otolaringologji.

Diagnoza

Spitali Kontinental është i pajisur me teknologjinë më të fundit. Laboratori Akustik, Neurologjik dhe Endoskopik ofrojnë pajisje moderne të diagnostikimit për çdo pacient. Ata kryejnë teste dëgjimi të të gjitha moshave, si ekzaminim vertigo, endoskopi të hundës dhe laringut, endoskopi invazive dhe përgjithësisht të gjitha ekzaminimet moderne në specialitet.

Me asistencën e pjesës tjetër të laboratorëve diagnostikues të Spitalit Continental, mjekët e departamentit tonë kanë mundësinë për një qasje të plotë diagnostike ndaj sëmundjeve otolaringologjike.

Si i Ndihmojmë Ne Pacientët tanë, me Shërbimet tona të Otolaringologjisë?

Mjekët otolaringologë trajnohem dhe specializohen për trajtimin joinvaziv, konservativ dhe kirurgjik të humbjes së dëgjimit, infeksioneve të veshit, çrregullimeve të ekuilibrit, tringëllimë në veshët, dhimbjeve nervore si dhe çrregullimeve të nervit të fytyrës dhe kafkës.

Në klinikën e otolaringologjisë, e cila funksionon 24 orë në ditë, kryhen teste diagnostikuese duke përdorur pajisje të specializuara që mbulojnë të gjithë gamën e sëmundjeve otolaringologjike. Këto ekzaminime përfshijnë

  • Test i plotë i dëgjimit (ekzaminimi me timpanometri dhe audiometri me ton të pastër)
  • Ekzaminimi i të gjitha organeve ndihmëse si ezofagu, zgavrat e hundës, faringu, hipofaringu dhe laringu me metodën e endoskopisë dhe regjistrimi i tyre me videokamerë pa dhimbje dhe në mënyrë shpejt.
  • Një ekzaminim stroboskopik i laringut i cili heton ngjirjen e zërit, disfoninë dhe çrregullimet e përgjithshme organike dhe funksionale të laringut.
  • Trajtimi kirurgjik i pacientëve otolaringologjikë
  • Klinika e specializuar e vertigos për diagnostikimin dhe trajtimin e çdo problemi vertigo dhe çrregullimi të ekuilibrit, e cila ka një laborator të plotë elektrofiziologjik me VNG (videonistagmografi), potenciale ektopike të evokuara dhe potenciale miogjene vestibulare.
Fotoja demonstron nje mjek duke matur degjimin e nje pacienti

Niveli i lartë shkencor i stafit mjekësor dhe metoda e personalizuar e afrimit me pacientin karakterizojnë të gjitha shërbimet që ofron Departamenti i ORL-së.

Departamenti Otolaringologjik i Spitalit Continental kryen gamën e plotë të operacioneve të cilat lidhen me otolaringologjinë moderne, si me metodat klasike, të vendosura, ashtu edhe me përdorimin e Laserit, Radiofrekuencës, Endoskopëve etj.

Më konkretisht, kryhen një numër i madh operacionesh, që karakterizohen si operacione “rutinë” – si rregullimi i septumit të hundës, timpanoplastia, heqja e polipeve të hundës dhe laringut, tonsilektomia etj. Për më tepër, në Spitalin Continental kryhen operacione që kërkojnë specializim dhe përvojë të lartë – si timpanoplastia, stapedektomia (kirurgjia korrigjuese e dëgjimit në otosklerozë), heqja e tumoreve parotide, laring-faring, laringektomi.

Pse të Zgjidhni Spitalin CONTINENTAL për Otolaringologji?

Spitali Continental ofron zgjidhjet më të mira kur bëhet fjalë për sëmundjet dhe çrregullimet që shfaqen në vesh, hundë dhe laring.

Ka një sistem efikas mjekësor në Shqipëri dhe një teknologji inovative, moderne për të trajtuar të gjitha sëmundjet apo çrregullimet e pacientëve. Pajisjet moderne teknike të departamentit tonë, na mundësojnë aplikimin e metodave më të fundit në diagnostikim dhe trajtim.

Departamenti ynë është një nga departamentet më të larta dhe standarde që ofron shërbime shëndetësore në Tiranë, por edhe në rajonin më të gjerë të Shqipërisë.

Departamenti i ORL-së kryen qindra operacione çdo vit dhe bashkëpunon në mënyrë perfekte me specializimet e tjera të Klinikës.

Spitali Continental përmbush një trajtim absolut dhe gjithëpërfshirës të sëmundjeve dhe çrregullimeve otolaringologjike. Kjo ndodh në lidhje me aparatet që mban spitali ynë.

Përvoja jonë si ofrues i kujdesit shëndetësor nuk lë hapësirë për dyshime kur bëhet fjalë për cilësinë e kujdesit që ne ofrojmë për mijëra pacientë çdo vit.

Pyetjet e Bëra më Shpesh

Simptoma kryesore e otitit është dhimbja – dhe mund të shoqërohet me kruajtje, ndjenjë bllokimi në vesh, humbje dëgjimi, gumëzhimë, lëngje dhe/ose qelb në kanalin e jashtëm të dëgjimit. Por duhet të kemi parasysh se tek fëmijët e vegjël otiti mund të ketë një sërë manifestimesh: anoreksi, ankth, diarre dhe dyshime për humbje dëgjimi nga prindërit. Për të gjitha këto është i nevojshëm një ekzaminim i veçantë mjekësor.

Skolioza e septumit të hundës, polipet dhe riniti janë shkaqet më të zakonshme të kongjestionit të hundës. Megjithatë, rrallëherë, obstruksioni i hundës shkaktohet nga neoplazi, kolagjenoza, trupa të huaj, rinolite, etj. Shkaku i saktë i obstruksionit të hundës mund të përcaktohet nga një ekzaminim i plotë otolaringologjik, i cili, përveç ekzaminimit klinik, duhet të përfshijë edhe ekzaminim endoskopik dhe/ose imazherik. Trajtimi mund të jetë kirurgjik ose konservativ, në varësi të rastit.

Polipet e hundës janë hipertrofia e mukozës së hundës (për shembull, muri i brendshëm i hundës) me etiologji beninje, inflamatore dhe/ose alergjike. Ato mund të manifestohen me pengim të hundës, humbje ose humbje të nuhatjes, rinosinuzit (sinusit) të përsëritur, dhimbje koke, ënjtje të qepallave të poshtme dhe gjakderdhje nga hunda. Trajtimi i tyre në thelb është kirurgjik, por për shkak se ato përsëriten shpesh, zakonisht kanë nevojë për mjekim dhe monitorim të rregullt. Polipet e laringut zakonisht paraqiten me ngjirurit e zërit – më rrallë me gulçim. Kërkohet ekzaminim i plotë endoskopik, sepse një polip në dukje i pafajshëm mund të fshehë dëmtime më serioze. Trajtimi i tyre është heqja kirurgjikale e cila pasohet nga ekzaminimi histologjik i polipit të hequr. Vlen të theksohet se me ngjirjen e zërit manifestohen sëmundje më të rënda të laringut (malinje, papilloma, tumore të tjera etj.), ndaj del e qartë nevoja për një hetim të detajuar të çdo pacienti me ngjirje zëri.

Shërbimet të tjera

Mjekët tane Gastro-Hepatologë kanë eksperiencën dhe njohuritë e duhura për çdo trajtim.

Ndërhyrje estetike të sigurta, të përballueshme, ne duart e specialistëve.

Departament i kompletuar gjinekologjik për diagnostifikimin dhe trajtimin e problemeve riprodhuese tek femra. 

Shërbimi më i specializuar në lidhje me të gjitha problemet e veshëve, hundës dhe fytit. Specialistë ne mjekësi dhe kirurgji.

Cfare mendojne pacientet tane!

Plotesoni formen dhe merrni pergjigje nga mjeket tane profesionist

Telefono +355 69 700 4000 ose plotesoni formen dhe nje nga mjeket tane do tju informoj rreth sherbimeve qe ne ofrojme.

Duke klikuar butonin "Kontakto" une pranonj qe nje nga mejeket e Spital Continental do te me kontaktoje me ane te nje mesazhi ose telefonate ne numrin e telefonit te lene nga une ne lidhje me problematiken e pyetur nga une ne formen e kontaktit.

Kontakto

Telefononi ne numrat tane te kontaktit +355 69 700 4000  / +355 69 700 1000 ose plotesoni formen dhe merrni pergjigje profesionale ne nje kohe te shkurter

Duke shtypur butonin "Dergo" une pranoj qe nje nga specialistet e Spital Kontanental do te me kontaktoj ne nje nga format e kontaktit te lena nga une ne lidhje me problematiken e kerkuar.

Kontakto

Duke shtypur butonin "Dergo" une pranoj qe nje nga specialistet e Spital Kontanental do te me kontaktoj ne nje nga format e kontaktit te lena nga une ne lidhje me problematiken e kerkuar.