Kujdes i Dedikuar

Shëndetësor

Staf i Kualifikuar

Ndërkombëtar

Teknologji bashkëkohore

Në Shqipëri

Rr. Ali Demi tek ish kombinati Poligrafik

Imazheri - Spital CONTINENTAL

Çfarë është imazheria mjekësore? Llojet dhe përkufizimi

Departamenti i Imazherisë është një kabinet totalisht i kompletuar ku përfshinë të gjitha llojët e ekzaminimeve imazherike. Ky department drejtohet nga Prof. Dr. Krenar Preza i cili ka një eksperienca shumë të gjatë në imazheri. Teknologjia që ne disponojmë i përket fjalës së fundit të shkencës.Imazheria është e rëndësishme në diagnostikimin e sëmundjeve të tilla si pneumonia, frakturat kockore, infeksione kockore, arthrite, kancer, kolapsin pulmonar etj.

Falë përparimit të madh të shkencës dhe teknologjisë, janë krijuar mënyra të reja për të përmirësuar fushën mjekësore dhe përvojën e pacientit. Këto mënyra të reja lejojnë që të kryhen ekzaminime apo trajtime mjekësore pa pasur efekte anësore të rrezikshme. Prandaj, imazhet mjekësore kanë qenë një nga më të konsideruarat nga mjekët për të përmbushur qëllimin për të mos dëmtuar pacientin.

Imazhi mjekësor na lejon të kemi një pamje të qartë të asaj që ndodh brenda një personi pa qenë nevoja që të hapim trupin përmes operacionit ose metodave të tjera agresive që do të lënë gjurmë gjatë gjithë jetës në lëkurë. Kjo formë e diagnozës mund të përkufizohet si një proces i zhvillimit të një paraqitjeje vizuale të zonave brenda organizmit të njeriut për të përcaktuar sëmundjet ose shtrembërimet, dhe për këtë arsye, lejon dërgimin e një trajtimi të duhur dhe përcaktimin nëse po funksionon siç duhet me kontrolle të herëpashershme. ups.

Kjo procedurë ka qenë mjaft revolucionare dhe ka pasur një ndikim të madh pozitiv në fushën e shëndetit në përgjithësi. Aktualisht është një nga teknologjitë më të dobishme dhe cilësore. Në veçanti, përdoret për qëllime terapeutike ose diagnostike, madje edhe për ndjekjen afatgjatë të trajtimit.

Imazheria është e shpejtë dhe e thjeshte kështu që u vjen në ndihmë veçanërisht në diagnozat emergjente për trajtim. Imazheria është relativisht me kosto jo shumë të lartë duke qenë e përballueshme për pacientet.

Shërbimet që ofrohen në këtë departament janë:

  1. Rengen-skopi
  2. Rengen-grafi
  3. Mamografi
  4. Ekografi të gjitha organeve për të rritur dhë fëmijë.
  5. CT-Scaner me dhe pa Kontrast ku përfshihet dhe Angio-CT
  6. Resonancë magnetike.

Llojet e imazheve mjekësore

Sot ka një shumëllojshmëri të madhe në imazhet mjekësore dhe shumë e shumë të tjera janë zhvilluar me përparimin e teknologjisë me kalimin e kohës. Dhe qartë, secila prej tyre shërben për një zonë të caktuar, por të gjitha fokusohen në të treguar se çfarë po ndodh brenda trupit të njeriut.

Imazhe me rezonancë magnetike

Kjo teknologji është një nga më të vjetrat, por ende plotësisht e dobishme dhe një nga më të mirat. Për të marrë imazhin mjekësor, do të nevojiten fusha magnetike dhe valë radio për të vëzhguar nga jashtë organet dhe sistemet e ndryshme të trupit tonë.

Për të kryer procedurën do të na duhet një skaner me rezonancë magnetike, i cili përbëhet nga një tub i madh që ka një magnet masiv rrethor nga jashtë. Ky magnet është përgjegjës për të bërë që fusha magnetike të rreshtojë protonet e atomeve të hidrogjenit në trupin tonë.

Protonet do të ekspozohen ndaj valëve të radios, të cilat do t’i bëjnë protonet të rrotullohen. Kur valët e radios janë fikur, protonet do të relaksohen dhe do të riorganizohen, gjë që do t’i bëjë ata të emetojnë vetë valë radio në procesin e rikuperimit që do të përfundojë duke u marrë nga skaneri për të dhënë një pamje përfundimtare të asaj që po ndodh brenda trupit. .

Ultratinguj

Ky lloj imazhi mjekësor merret nëpërmjet përdorimit të valëve zanore me frekuencë të lartë, të cilat do të reflektojnë nga indet për të na treguar imazhe të kyçeve, muskujve, organeve dhe indeve të buta.

Nëse e vendosim në një përkufizim më të thjeshtë, mund të theksojmë se kjo procedurë transmetohet si një dritë e ndritshme brenda trupit. Përveç që kjo dritë kalon nëpër shtresat e trupit tonë dhe nuk është e dukshme për syrin e njeriut nëse nuk përdoren sensorë të veçantë elektronikë.

Përfitimi i saj është se është një nga opsionet më ekonomike për pacientët, nuk ka efekte të dëmshme afatgjata dhe përgjithësisht konsiderohet metoda më e sigurt dhe më e aplikueshme ndër të gjitha degët e mjekësisë, duke qenë shumë e zakonshme në fushën e mjekësisë. gjinekologji dhe obstetrikë.

Radiografia

Ky lloj imazhi mjekësor merret falë rrezatimit elektromagnetik që na lejon të marrim një imazh të qartë të trupit tonë nga brenda. Mund të kemi parasysh se është një nga më të njohurat dhe më të vjetrit për sa i përket procedurave të imazherisë mjekësore. Për të pasur produktin ju nevojitet një aparat me rreze X që është përgjegjës për emetimin e valëve të energjisë në të gjithë trupin.

Indet e buta si organet dhe lëkura jonë nuk janë në gjendje t’i mbajnë këto valë, ndryshe nga kockat, të cilat janë në gjendje t’i thithin ato. Pasi të kemi bërë skanimin, makineria është përgjegjëse për të kaluar rezultatet e rrezeve X në një disk ose acetat, ku do të kuptojmë se cilat pjesë të trupit ishin në gjendje ta përthitnin atë dhe cilat jo.

Tomografia e kompjuterizuar (CT)

Është një nga makinat e veçanta që është përgjegjëse për marrjen e mostrave me rreze x, por ia kalon ato një imazhi 3D për të shpejtuar procedurën. I njohur gjithashtu si Tomografia Aksiale e Kompjuteruar (CAT), ajo përdor rrezet X për të zhvilluar imazhe tërthore të trupit të njeriut.

Kjo makinë ka një vrimë të madhe në formë rrethi ku pacienti do të hyjë dhe do të shtrihet në tavolinën brenda. Pas kësaj, makina do të fillojë të bëjë zhurmë dhe të dridhet përreth, në mënyrë që detektori dhe rrezet X të mund të formojnë një ventilator për të treguar rezultate më të plota.

Ky lloj imazhi mjekësor është i kompjuterizuar dhe për këtë arsye është më efektiv se një radiografi konvencionale pasi tregon më saktë kockat dhe gjithçka brenda trupit. Për shembull, ne gjithashtu mund të vëzhgojmë enët e gjakut, organet e brendshme dhe indet e buta të trupit tonë.

Përfitimet e imazherisë mjekësore

Secili prej llojeve të imagjitë e treguara në këtë artikull përdoren në specialitete të ndryshme mjekësore. Për shembull, skanimet MRI janë ideale për kapjen e trurit dhe indeve të tjera të veçanta të brendshme, veçanërisht nëse nevojitet një imazh shumë i qartë.

Rrezet X zakonisht përdoren kur ju duhet të shihni kryesisht zonën e kockës për të konfirmuar se ajo nuk është thyer ose nëse ka ndonjë rënie në masën e saj. Dhe ekografia përdoret më së shumti për shtatzënat që duhet të shohin se si është fëmija i tyre në vizitat e rregullta te mjeku.

Secila prej këtyre opsioneve është e disponueshme në spitalin tonë pasi të keni vizituar një nga specialistët tanë shëndetësorë, i cili do të jetë shumë i vëmendshëm për të bërë një diagnozë të saktë dhe do t’ju japë indikacionet e nevojshme për të dalë nga çdo situatë. Qoftë lëndim, infeksion, frakturë apo sëmundje, mos kërkoni më tej, ejani në Spital Continental dhe sigurojeni shëndetin tuaj me ne!

Shërbimet të tjera

Testime dhe përgjigje analizash me saktësi maksimale në kohë rekord. Teknologjia më e avancuar në Shqipëri për çdo pajisje laboratorike.

Urologji

Urologjia në Spitalin Continental mbulon si moshën e rritur ashtu edhe atë pediatrike me metoda diagnostike, terapeutike dhe metodat kirurgjikale moderne.
Departament shumëfunksional dhe i kompletuar për ndërhyrje kirurgjikale të përgjithshme në menyrë ekselente.
Shërbim profesional për parandalimin dhe trajtimin e sëmundjeve hormonale në disa gjendra specifike të trupit të njohura si gjëndra Endokrine.

Cfare mendojne pacientet tane!

Plotesoni formen dhe merrni pergjigje nga mjeket tane profesionist

Telefono +355 69 700 4000 ose plotesoni formen dhe nje nga mjeket tane do tju informoj rreth sherbimeve qe ne ofrojme.

Duke klikuar butonin "Kontakto" une pranonj qe nje nga mejeket e Spital Continental do te me kontaktoje me ane te nje mesazhi ose telefonate ne numrin e telefonit te lene nga une ne lidhje me problematiken e pyetur nga une ne formen e kontaktit.

Kontakto

Telefononi ne numrat tane te kontaktit +355 69 700 4000  / +355 69 700 1000 ose plotesoni formen dhe merrni pergjigje profesionale ne nje kohe te shkurter

Duke shtypur butonin "Dergo" une pranoj qe nje nga specialistet e Spital Kontanental do te me kontaktoj ne nje nga format e kontaktit te lena nga une ne lidhje me problematiken e kerkuar.

Kontakto

Duke shtypur butonin "Dergo" une pranoj qe nje nga specialistet e Spital Kontanental do te me kontaktoj ne nje nga format e kontaktit te lena nga une ne lidhje me problematiken e kerkuar.