Kujdes i Dedikuar

Shëndetësor

Staf i Kualifikuar

Ndërkombëtar

Teknologji bashkëkohore

Në Shqipëri

Rr. Ali Demi tek ish kombinati Poligrafik

Urologji - Spital CONTINENTAL

Çfarë është Urologjia?

Urologjia është një fushë e mjekësisë e cila merret me problemet dhe sëmundjet që kanë të bëjnë me sistemin riprodhues të mashkullit dhe strukturën e tij urinare. Ajo është gjithashtu përgjegjëse për retroperitoneum. Prandaj, ka një zonë të madhe veprimi që përfshin: fshikëzën, veshkat, gjëndrën mbiveshkore, prostatën, penisin, skrotumin, testikujt, epididimin, ureterin, traktin seminal, uretrën dhe strukturat e dyshemesë së legenit.

Dega e urologjisë është krijuar për të trajtuar problemet nga këndvështrime të ndryshme, ndër to ato kirurgjikale, mjekësore dhe integrale. Prandaj, është mjaft e specializuar për të trajtuar raste klinike, sëmundje apo sindroma të veçanta. Kjo fushë, është gjithashtu përgjegjëse për zgjidhjen e problemeve anatomike përmes një kombinimi të ndërhyrjes në organ, sistemin strukturor dhe aparatin e brendshëm.

Me Çfarë Merret Një Urolog?

Mjeku urolog është përgjegjës për ushtrimin e degës së urologjisë nga të gjitha fushat e saj. Prandaj, ai ose ajo ka një njohuri të gjerë për sistemin urinar të meshkujve dhe femrave, megjithëse ka një fokus më të specializuar në sistemin e meshkujve.

Arsyet më të shpeshta për të cilat një grua duhet të shkojë te urologu janë: gurët në veshka, infeksionet e traktit urinar si cistiti, tumoret e traktit urinar dhe mosmbajtjen e urinës.

Edhe pse disa nga këto kushte mund të trajtohen nga një gjinekolog, urologu mund të ketë njohuri më të gjera dhe mund të përjashtojë vështirësitë që mund të shfaqen në të ardhmen.

Kur Duhet të Vizitoj Një Urolog?

Në rastin e gjinisë mashkullore, është mirë që të kryeni, në mënyrë të rregulltë, një takim urologjik nëse jeni mbi 45 vjeç. Pikërisht në këtë moshë jeni më të prirur ndaj sëmundjeve të prostatës, duke përfshirë kancerin ose rritjen e tepërt të prostatës.

Mjeku do të jetë përgjegjës për t’ju udhëhequr dhe për të eliminuar çdo pyetje që mund të keni në lidhje me seksualitetin e trupit tuaj ose përdorimet dhe funksionet e sistemit urinar, pavarësisht nga mosha juaj. Prandaj, ju kërkojmë të mos keni turp të flisni, pasi parandalimi është thelbësor për të siguruar një jetë të shëndetshme. Për më tepër, është më mirë të informoheni para se të jetë tepër vonë.

Nëse vëreni ndonjë ndryshim të dukshëm në strukturën e sistemit tuaj urinar ose të sistemit riprodhues mashkullor, është mirë që të konsultoheni me një specialist dhe të parandaloni përhapjen e simptomave.

Sëmundjet të Frymëmarrjes të Cilat Trajtohen nga një Urolog

Vizita tek urologu është një veprim i domosdoshëm që duhet bërë herë pas here për t’u siguruar që po shmangim problemet të cilat sulmojnë funksionimin e sistemit riprodhues dhe urinar mashkullor të të dy gjinive.

Zakonisht ka disa arsye për të cilat konsultimet bëhen vazhdimisht, ndër to:

Hiperplazia Beninje e Prostates (HBP)

Sëmundjet apo problemet që lidhen me prostatën janë krejt normale në shërbimin tonë të urologjisë. Zakonisht janë meshkujt mbi 40 vjeç të cilët vijnë për të kontrolluar prostatën e tyre, pasi si çdo pjesë tjetër e trupit, ajo rritet në përmasë dhe duhet vëzhguar me kalimin e kohës për të konfirmuar se brenda saj nuk ka anomali.

Po pse duhet kontrolluar nëse ka rritje natyrale? Epo, sepse ndonjëherë nëse rritet shumë mund të pengojë fshikëzën, prandaj urina nuk del në mënyrë të duhur. Është e zakonshme të shohësh shumë pacientë që vijnë në zyrat tona për arsye të vështirësisë në urinim, madje pretendojnë se kanë gjakderdhje në zonë, gjë që tregon se ka një dëmtim të veshkave shumë të vështirë për t’u trajtuar.

Disfunksioni Erektil

Ky problem është shumë më i zakonshëm sesa mendohet përgjithësisht. Aktualisht kjo patologji prek një në katër meshkuj, i cili mund të jetë mbi ose edhe nën moshën 40 vjeç, pasi mosha nuk është një factor problematik i specifikuar.  

Në të vërtetë nuk është një sëmundje, por një simptomë që tregon probleme. Për shembull, është konstante të shihet ky problem tek njerëzit që vuajnë nga presioni i lartë i gjakut, diabeti, arterioskleroza ose sëmundjet e zemrës. Madje përfshihen edhe faktorë psikologjikë të cilët mund të ndikojnë tek pacienti, si diagnozat e ankthit, depresionit, madje edhe kalimi i fazave të stresit të tepërt që nuk e lejojnë trupin të relaksohet.

Disfunksioni erektil bazohet në paaftësimin e plotë ose të pjesshëm të ereksionit të sistemit riprodhues mashkullor gjatë marrëdhënieve seksuale. Dhe kjo mund të ndikojë jo vetëm në jetën seksuale, por edhe në jetën e çiftit dhe besimin e të dy partnerëve si dhe në besimin e vetë pacientit.

Gurët në Veshka

Një tjetër arsye e zakonshme që burrat dhe gratë duhet të konsultohen me një urolog është dyshimi për praninë e gurëve në veshka. Kjo gjendje e veçantë, mund të përkufizohet si shfaqja e një entiteti të ngurtë në veshkë përmes substancave në urinën e pacientit.

Normalisht ajo nxirret përmes rrugëve urinare. Por ndonjëherë grui mund të jetë aq i madh sa e vështirëson kalimin përmes rrugëve urinare, duke u bllokuar dhe duke krijuar shumë dhimbje në zonë, si dhe ndjesi të pakëndshme për shkak të vështirësisë në urinim.

Infeksionet e Traktit Urinar

Infeksionet e traktit urinar janë arsyeja e parë pse pacientët vijnë në spitalin tonë për konsultë. Si femrat ashtu edhe meshkujt, të çdo moshe, por në veçanti është situatë më e zakonshme tek femrat.

Simptomat më të shpeshta të infeksioneve të traktit urinar janë: ndjesi djegieje gjatë urinimit, nevoja e vazhdueshme për të shkuar në tualet, dhimbje në shpinë ose nën brinjë dhe urina e errët, me gjakderdhje dhe erë të fortë.

Zakonisht, infeksionet shkaktohen nga bakteret që kanë hyrë në traktin urinar të një femre ose mashkulli dhe nuk eliminohen nga mbrojtja e trupit tonë, kështu që ato kanë mundësi të vendosen në trup dhe të shkaktojnë infeksion. Shtatëdhjetë përqind e infeksioneve nuk janë serioze dhe nuk përkeqësohen nëse trajtohen në kohë. Ka një përqindje të lartë rreziku në rast të dëmtimit të veshkave.

Shërbimet të tjera

Diagnostifikim dhe trajtim i sëmundjeve dhe problemve në alergolologji. Testim dhe administrim i plotë nga mjekë të specializuar.
Konsulta profesional për të gjithë personat që kanë probleme me sistemin kompleks të muskujve, kockave, tendinave, ligamenteve dhe nervave.
Departament i përbërë nga profesionistët më të mirë ne vend ku eksperienca dhe njohuritë janë ato çfarë na karakterizojnë me së miri.

Departament i kompletuar gjinekologjik për diagnostifikimin dhe trajtimin e problemeve riprodhuese tek femra. 

Cfare mendojne pacientet tane!

Plotesoni formen dhe merrni pergjigje nga mjeket tane profesionist

Telefono +355 69 700 4000 ose plotesoni formen dhe nje nga mjeket tane do tju informoj rreth sherbimeve qe ne ofrojme.

Duke klikuar butonin "Kontakto" une pranonj qe nje nga mejeket e Spital Continental do te me kontaktoje me ane te nje mesazhi ose telefonate ne numrin e telefonit te lene nga une ne lidhje me problematiken e pyetur nga une ne formen e kontaktit.

Kontakto

Telefononi ne numrat tane te kontaktit +355 69 700 4000  / +355 69 700 1000 ose plotesoni formen dhe merrni pergjigje profesionale ne nje kohe te shkurter

Duke shtypur butonin "Dergo" une pranoj qe nje nga specialistet e Spital Kontanental do te me kontaktoj ne nje nga format e kontaktit te lena nga une ne lidhje me problematiken e kerkuar.

Kontakto

Duke shtypur butonin "Dergo" une pranoj qe nje nga specialistet e Spital Kontanental do te me kontaktoj ne nje nga format e kontaktit te lena nga une ne lidhje me problematiken e kerkuar.