Kujdes i Dedikuar

Shëndetësor

Staf i Kualifikuar

Ndërkombëtar

Teknologji bashkëkohore

Në Shqipëri

Rr. Ali Demi tek ish kombinati Poligrafik

Endokrinologjia - Spitali CONTINENTAL

Endokrinologjia është një degë e Mjekësisë që merret me parandalimin dhe trajtimin e sëmundjeve hormonale. Hormonet janë lëndë kimike që prodhohen në disa gjendra specifike të trupit, të cilat quhen gjendra Endokrine. Ato mund të veprojnë në afërsi të zonës ku prodhohen, ose në distancë prej saj.

Departamenti i Endokrinologjisë tek Spitali CONTINENTAL

Departamenti i Endokrinologjisë i Spitalit Continental heton dhe trajton çdo problem endokrin (hormonal) të të rriturve. Është një departament standard me staf të jashtëzakonshëm teknologjik dhe infermieror dhe pajisje shkencore më të fundit, i cili trajton çdo pengesë endokrine tek të rriturit dhe është në dispozicion të pacientëve shtatë ditë në javë.

Në bashkëpunim me kirurgët, mjekët, radioterapistët dhe biopatologët të Spitalit tonë, Departamenti ynë i Endokrinologjisë siguron vazhdimin e trajtimit dhe monitorimin e pacientëve.

Stafi mjekësor dhe infermieror i Spitalit Continental, është një departament tërësisht i specializuar dhe i mirëtrajnuar në Shqipëri, që u ofron pacientëve të tij një nivel të lartë shërbimi, informacion të plotë dhe mbështetje, në çdo fazë të gjendjes së tyre.

Klinika ofron shërbime absolute diagnostikuese dhe ekzaminimi laboratorik dhe në bazë të pasqyrës klinike të pacientit, vë në zbatim trajtimin më të përshtatshëm dhe më efikas.

Endokrinologji ne Spital CONTINENTAL.

Gjendrat endokrine janë:

Sëmundjet e gjëndrave endokrine - Si ndihmon një mjek Endokrinolog?

Për shkak të numrit të madh të gjendrave endokrine dhe efekteve të shumta të tyre në pothuajse të gjitha sistemet dhe organet e trupit, edhe sëmundjet e lidhura me to janë të shumta.

Më konkretisht, Mjeku Endokrinolog merret me trajtimin e:

Tumoreve të hipotalamit dhe hipofizës, të manifestuara me:
– Prapambetje në rritjen trupore ose rritje e egzagjeruar për moshën, ose ndryshime specifike në fytyrë dhe trup me zmadhim të duarve dhe këmbëve, etj. (tumori i qelizave që prodhojnë hormonin e rritjes, gjatë ose pas periudhës së rritjes);

– Zmadhim dhe tendosje e gjinjve, e shoqëruar ose jo me rrjedhje të tyre (spontane ose e provokuar), dhimbje koke në zonën e ballit dhe probleme me shikimin (tumori i qelizave që prodhojnë prolaktinën);

– Urinim të shpeshtë të sasive të mëdha të urinës (deri në 20 litra në 24 orë), e shoqëruar me pirje të sasive të mëdha të ujit (Diabeti Insipid), ose fenomeni i kundërt i tij, me urinim të pakët dhe shtim në peshë nga mbajtja e lëngjeve në organizëm.

2. Problemeve të peshës trupore (nënpesha ose mbipesha), të lidhura ose jo me çrregullime hormonale.
3. Diabetin e sheqerit, të tipit 1 dhe 2.
4. Problemeve të gjendrës tiroide: mungesa ose teprica hormonale, sëmundjet autoimune, noduset, kistet dhe kanceret e tiroides.
5. Problemeve të gjendrave paratiroide: tumoret beninje ose malinje të saj, që reflektohen me shtim ose pakësim të kalciumit në gjak.
6. Problemeve të gjendrave mbiveshkore: nga prodhimi i tepërt ose i mangët i Kortizolit, Aldosteronit, prekursorëve androidë seksualë dhe/ose katekolaminave, që mund të manifestohen me tension tepër të lartë ose tepër të ulët të gjakut, shtim në peshë vetëm në fytyrë dhe në trung, strie me ngjyrë të kuqe, edema në trup, etj.
7. Problemeve seksuale, të lidhura me çrregullimet e sekretimit të hormoneve seksuale femërore dhe mashkullore, që mund të manifestohen me:

– Çrregullime të ciklit menstrual

– Mungesë të libidos (dëshirës për të kryer marrëdhënie seksuale) tek meshkujt dhe femrat

– Pamundësi për të realizuar shtatzani (Infertilitet) tek meshkujt dhe femrat

– Shfaqjen e qimeve në fytyrë dhe trup (me aspekt mashkullor) tek femrat

– Impotencë tek meshkujt

Endokrinologjia e shpejguar në detaje

Endokrinologjia është dega e njohurive e cila studion rendin e funksionimit të sistemit endokrin. Sistemi endokrin është një strukturë e përbërë e gjëndrave dhe përbëhet nga tiroidja, paratiroidja, pankreasi, vezoret, testikujt, gjëndrat mbiveshkore, gjëndra e hipofizës, hipotalamusi dhe indi dhjamor.
Hormonet që kontrollojnë disa aktivitete në trupin tonë, veçanërisht riprodhimin, metabolizmin, rritjen dhe zhvillimin, përveç kësaj kontrollojnë reagimet tona mjedisore dhe ndihmojnë në nxjerrjen e sasisë së duhur të gjallërisë dhe lëndëve ushqyese që janë të detyrueshme për trupin tonë.
Mungesa e hormoneve të ekskretuara nga gjëndrat sekretore intramurale, teprica dhe tumoret e këtyre gjëndrave janë sërish subjekt i endokrinologjisë.
Gjëndrat sekretuese që përbëjnë sistemin endokrin janë qelizat që kufizojnë hipotalamusin, gjëndrën e hipofizës, tiroiden, paratiroiden, pankreasin, vezoret, gjëndrat mbiveshkore, indin dhjamor dhe murin e brendshëm të enëve të gjakut.

Doktor i Spitalit CONTINENTAL duke i treguar pacientit gjendren e tiroides.

Çfarë Analizash Endokrinologjike Ofrohen nga ky Departament

Klinika e Endokrinologjisë e Spitalit Continental trajton:
Sëmundjet e gjëndrës tiroide dhe hipotiroidizmi, struma, tiroiditi, kanceri i tiroides, kontrolli i drejtpërdrejtë – rregullimi i programit sipas planit ose orarit dhe administrimi i jodit radioaktiv ku tregohet.
• Sëmundjet e tiroides dhe hipotalamusit (çrregullime funksionale dhe adenoma të gjëndrrës së hipofizës).
• Sëmundjet e gjëndrave paratiroide dhe metabolizmi i kalciumit (pro dhe hipoparatiroidizmi, adenomat paratiroide, hiperkalciuria).
• Sëmundjet e gjëndrave mbiveshkore (çrregullime funksionale dhe tumore mbiveshkore).
• Endokrinologjia gjinekologjike – sëmundjet e grave (kontrolli i infertilitetit dhe çrregullimeve të tjera funksionale).
• Probleme të tjera që lidhen me çrregullimet endokrine (çrregullime menstruale, puçrra fytyre, rënie të flokëve, etj.).
• Hipertensioni endokrin.
Sëmundjet metabolike (çrregullime të sheqerit, çrregullime të lipideve, etiologji endokrine e osteoporozës, etj.)

Cilat janë Çrregullimet Endokrine më të Zakonshme?

Sëmundjet dhe çrregullimet endokrine mund të grupohen në fusha të ndryshme. Ekzistojnë shumë lloje të ndryshme të çrregullimeve endokrine.
Çrregullimi më i zakonshëm endokrin është diabeti.
Disa endokrinologë theksojnë në një ose dy fusha të sëmundjeve, si diabeti, çrregullimet pediatrike, tiroide, çrregullime riprodhuese dhe menstruale, osteoporoza etj.

Çrregullime të tjera endokrine, përfshijnë:

Çrregullime riprodhuese

Çrregullimet riprodhuese janë sëmundje që përfshijnë sistemin riprodhues, duke përfshirë infeksionet riprodhuese, kanceret e sistemit riprodhues dhe anomalitë kongjenitale.

Çrregullimet e lipideve

Pacientët me çrregullime të lipideve kanë një mënyrë të vështirë për të ruajtur yndyrën normale të trupit. Një nga çrregullimet më të zakonshme të lipideve është hiperlipidemia – kolesteroli i lartë, LDL i njohur si kolesteroli “i keq” dhe trigliceridet në gjak.

Gjendrat e adrenalines

Gjëndrat mbiveshkore janë gjëndra të vogla në formë trekëndore të cilat ndodhen në majë të të dy veshkave. Gjëndrat mbiveshkore prodhojnë hormone të cilat ju ndihmojnë të reduktoni metabolizmin, sistemin imunitar, presionin e gjakut, përgjigjen ndaj stresit dhe funksione të tjera thelbësore.

Tiroide

Tiroidja është një gjëndër e vogël me një formë fluture dhe është e pozicionuar në qafë. Ekzistojnë dy lloje kryesore të sëmundjeve të tiroides, hipotiroidizmi dhe hipertiroidizmi.

Osteoporoza

Osteoporoza është një sëmundje e kockave e cila karakterizohet nga një rënie e masës kockore.

Obeziteti

Obeziteti është një sëmundje kronike, e cila vjen si pasojë e rritjes së marrjes së ushqimit të kombinuar me pakësimin e aktivitetit fizik dhe zakonisht vërehet te personat me ngarkesë trashëgimore. Energjia e tepërt e pakësuar me ushqimin ruhet në trup në formën e yndyrës.

Diabeti

Diabeti mellitus është një sëmundje metabolike e cila karakterizohet nga një rritje e sheqerit në gjak (hiperglicemia) dhe një shqetësim në metabolizmin e glukozës, lipideve dhe proteinave, ose si rezultat i uljes së sekretimit të insulinës ose për shkak të uljes së ndjeshmërisë së trupit. qelizat në insulinë.

Gjëndra e hipofizës / Tumori i hipofizës

Gjëndra e hipofizës është një gjëndër që varet nga truri me një kërcell (si një tufë) dhe e cila, duke komunikuar me sistemin nervor qendror, sinkronizon funksionin e gjëndrave të tjera endokrine në periferi.

Përse Ne?

Departamenti i Endokrinologjisë në Spitalin Kontinental, është një sektor i aftë me njohuri të avancuara mjekësore dhe ofron një kujdes të gjerë në trajtimin e sëmundjeve hormonale, endokrine dhe sëmundjeve të tjera endokrinologjike.

Ekipi shumë i kualifikuar i mjekëve tanë ekspertë, ofron shërbime rekomanduese, diagnostikuese dhe terapeutike në trajtimin e çrregullimeve të tiroides, diabetit, hipofizës dhe çrregullimeve të rritjes fizike, çrregullimeve të adrenalinës dhe çrregullimeve të hormoneve mashkullore dhe femërore.
Departamenti ynë ofron një gamë të gjerë trajtimesh në lidhje me shkaqet e çrregullimeve endokrine.

Mjekët endokrinologë tanë përdorin teknologji të avancuar dhe cilësore së bashku me pajisje inovative. Këto avantazhe i shtojnë një përkushtim ndaj kujdesit të pacientit.

Për më tepër, ekspertët profesionistë fokusohen në trajtimin dhe çështjet e edukimit të pacientit, si menaxhimi i obezitetit, osteoporoza dhe terapitë e zëvendësimit të hormoneve, etj.

Për më tepër, Departamenti ynë i Endokrinologjisë, parashtron konsultime profesionale, këshillime së bashku me diagnostikimin e problemeve të ndryshme që janë në një fazë të hershme. Në fund, ai ofron trajtimin e atyre problemeve dhe sëmundjeve me kompetenca dhe përvojë të konsiderueshme.

Pyetjet e Bëra më Shpesh

Epo, jo gjithmonë. Disa nga problemet në fushën e studimit e cila quhet Endokrinologji, kanë lidhje me gjenet. Megjithatë, kjo nuk do të thotë se të gjitha sëmundjet endokrinologjike shkaktohen gjenetikisht.

Nëse keni nevojë të gjeni një mjek që është i specializuar veçanërisht në kushtet e lidhura me endokrinologjinë, mund të na telefononi. Numri ynë është 069 700 4000.

Disa simptoma të zakonshme të diabetit përfshijnë urinimin e shpeshtë, rritjen e etjes dhe urisë, dobësinë dhe lodhjen, si dhe ndryshimet në peshë.
Në shumë raste, diabeti mund të jetë i pranishëm me vite, por pa simptoma.

Shërbimet të tjera

Shëndeti i fëmijëve tuaj është i pazëvëndësueshëm. Prandaj duhet besuar tek më të mirët.

Në çdo konsultë ju i jepni zemrës dhe jetës tuaj një shans më shumë drejt shëndetit.

Nefrologji

Ekipi më i kualifikuar mjekësor për çdo konsultë rreth shëndetit të veshkave dhe sëmundjeve.

Kabineti dhe teknologjia më e kompletuar në Shqipëri për departamentin e imazherisë.

Cfare mendojne pacientet tane!

Plotesoni formen dhe merrni pergjigje nga mjeket tane profesionist

Telefono +355 69 700 4000 ose plotesoni formen dhe nje nga mjeket tane do tju informoj rreth sherbimeve qe ne ofrojme.

Duke klikuar butonin "Kontakto" une pranonj qe nje nga mejeket e Spital Continental do te me kontaktoje me ane te nje mesazhi ose telefonate ne numrin e telefonit te lene nga une ne lidhje me problematiken e pyetur nga une ne formen e kontaktit.

Kontakto

Telefononi ne numrat tane te kontaktit +355 69 700 4000  / +355 69 700 1000 ose plotesoni formen dhe merrni pergjigje profesionale ne nje kohe te shkurter

Duke shtypur butonin "Dergo" une pranoj qe nje nga specialistet e Spital Kontanental do te me kontaktoj ne nje nga format e kontaktit te lena nga une ne lidhje me problematiken e kerkuar.

Kontakto

Duke shtypur butonin "Dergo" une pranoj qe nje nga specialistet e Spital Kontanental do te me kontaktoj ne nje nga format e kontaktit te lena nga une ne lidhje me problematiken e kerkuar.