Kujdes i Dedikuar

Shëndetësor

Staf i Kualifikuar

Ndërkombëtar

Teknologji bashkëkohore

Në Shqipëri

Rr. Ali Demi tek ish kombinati Poligrafik

Nefrologji - Spital CONTINENTAL

Veshkat janë organ jetik pasi shërbejnë si filtër i produkteve të gjakut, të mbeturinave dhe ujit të tepërt duke ruajtur ekuilibrin e ujit, elektrolitëve dhe rregulluar ekuilibrin acido – bazik. Shumë prej sëmundjeve që ndikojnë në veshka nuk janë të kufizuara në organin vetë, por janë çrregullime sistemike. Shërbimi i nefrologjisë në Spitalin Continental diagnostikon sëmundjet e veshkave dhe trajtimin e tyre. Sëmundjet kronike të veshkave menaxhohen me trajtimin e mirë të diabetit, shmangien e substancave toksike në veshka,  marrjen e antihipertensiveve, dietën, modifikimin e peshës dhe e fundit , faza e insuficiencës renale me terapi zëvendësuese.

Në spitalin tonë për diagnostikim dhe trajtim sa më korrekt të sëmundjeve të aparatit urinar kryhen:

Departamenti i Nefrologjisë në Spitalin Continental ofron një kujdes klinik për banorët shqiptarë të cilët vuajnë nga sëmundjet e veshkave. Spitali ynë ofron një kujdes të plotë shërbimesh për të gjithë gamën e çrregullimeve dhe sëmundjeve të veshkave.

Disa lloje të ndryshme të çrregullimeve dhe sëmundjeve të veshkave janë: dializa të ndryshme të veshkave, programet e transplantit të veshkave etj.

Spitali Continental ndan diagnozën dhe trajtimin e sëmundjeve akute dhe kronike të veshkave së bashku me ndërlikimet e tyre. Një pjesë e këtyre zbulimeve dhe trajtimeve janë balancimi i detyrimit të gjakut, modulimi i elektroliteve dhe qëndrueshmërisë acido-bazike, homeostaza e ujit në trup dhe mbikëqyrja e pacientëve që përballen me hemodializën, transplantin e veshkave peritoneale.

Objektivi kryesor i Departamentit të Nefrologjisë është përmirësimi i vazhdueshëm i shërbimeve tona, me qëllim rritjen e cilësisë së jetës së të dy pacientëve së bashku me familjarët e tyre.

Nje person qe ka dhimbje shpine dhe ka nevoj per sherbim nefrologjie.

Çfarë Është Nefrologjia?

Nefrologjia është fusha mjekësore e specializimit që përqendrohet në trajtimin e sëmundjeve dhe anomalive të veshkave. Një mjek që është i trajnuar dhe praktikon fushën mjekësore të nefrologjisë quhet nefrolog. Mjeku nefrolog merret me diagnostikimin dhe trajtimin e sëmundjeve të veshkave, si rregullimi i presionit të gjakut, balancimi-homeostaza e lëngjeve, menaxhimi i dializës së pacientëve e kështu me radhë.

Nefrologët diagnostikojnë shkaqet dhe nivelet e mosfunksionimit të veshkave dhe përshkruajnë një trajtim të zbatueshëm si mjekim, ndryshime ushqimore ose dializë. Nëse asnjë nga këto trajtime nuk funksionon, transplanti i veshkave do të bëhet nga një kirurg ekspert transplanti.

Çfarë Shërbimesh Nefrologjike Ofrohen nga ky Departament?

Reparti i Hemodializës

Reparti i Hemodializës zotëron shumë aparate moderne të dializës dhe u shërben pacientëve të cilët kanë dializë periodike kronike. Çdo pacient merr trajtimin e duhur 3-4 herë në javë, për katër ose edhe më shumë orë në të njëjtën kohë.

Departamenti i Pastrimit të Proteinave Peritoneale

Departamenti i Dializës Peritoneale shërben për rastet që janë në fazën përfundimtare të sëmundjes kronike të veshkave. Në të njëjtën kohë, funksionon me metodat e pastrimit. Ato metoda kryhen nga vetë pacientët ose nga një person i njohur, që mund të përballojë këtë metodë pastrimi. Çdo pacient vëzhgohet në baza mujore.

Klinika Ambulatore e Veshkave

Klinika Ambulatore e Veshkave të Spitalit Continental, funksionon pesë ditë në javë. Ky departament është në shërbim të rasteve kronike të sëmundjeve të veshkave, të cilat referohen nga mjeku i përgjithshëm dhe më pas, në mënyrë të përsëritur, nga departamenti ynë. Zakonisht, këta pacientë kanë probleme të shumta shëndetësore, të ngjashme me diabetin, hipertensionin, glomerulonefritin idiopatik ose sekondar, sëmundje të trashëguara të veshkave dhe shumë të ngjashme.

Departamenti i Plazmaferezës / Hemodializës

Departamenti i Plazmaferezës operon me një shifër të caktuar shtretërish që ndodhen në Klinikën e Nefrologjisë. Pacientët që shtrohen në spital me sëmundje nefrologjike, hematologjike ose neurologjike trajtohen aty ku vërtetohet plazmafereza dhe heqja e komplekseve imune. Është e panevojshme të thuhet se metoda e plazmaferezës indikohet në sëmundjet imune si purpura trombocitopenike trombotike, sindroma Guillain-Barre së bashku me të tjera, për qëndrueshmërinë e pacientit, rritjen e simptomave të sëmundjes, si dhe mirëmbajtjen të funksionit të veshkave.

Përfitimet e Vizitës tek Specialistët Tanë të Nefrologjisë

Kur zgjidhni Spitalin Continental për shtrimin tuaj, do të keni shumë përfitime, të cilat janë gjithmonë në varësi të programit të shtrimit që ju nevojitet. Më poshtë mund të gjeni disa nga përfitimet që keni kur zgjidhni Spitalin Continental.

Shërbim i Cilësisë më të Lartë

Kur zgjidhni spitalin tonë, mund të jeni të sigurt se do të merrni një shërbim të jashtëzakonshëm së bashku me kohëzgjatjen e trajtimit tuaj.

Asistencë Speciale

Në varësi të kompanisë së siguracionit që keni zgjedhur, ju mund të përfitoni ulje në paketat mujore, si dhe në shërbime të tjera si vizita mjekësore apo teste diagnostikuese.

Kujdesi i Veçantë

Kjo mund të ofrohet nga një mjek specialist i përzgjedhur nga ju ose nga një specialist i rekomanduar, i cili ju jep avantazhin për të pasur një profesionist të kujdesit shëndetësor përgjegjës për menaxhimin e trajtimit tuaj të kujdesit. Mjeku juaj specialist do të mbikëqyrë trajtimin tuaj dhe çdo kujdes pasues që mund t’ju nevojitet.

Ne kete foto tregohet nje mjek i specializuar ne fushen e Nefrologjise

Pse të Zgjidhni Spitalin Kontinental për Shërbimet e Veshkave?

Spitali Continental kujdeset për çdo klient në një nivel të personalizuar dhe optimizon një trajtim në të gjitha fazat e sëmundjeve të veshkave. Ne ofrojmë një konsultë për ju si dhe disponueshmërinë e nefrologëve tanë, 24/7.

Nefrologët tanë janë të certifikuar dhe me përvojë shumëvjeçare në fushën e tyre. Secili nga ekspertët tanë është i trajnuar gjerësisht në menaxhimin e çdo lloj sëmundjeje të veshkave. Ne ofrojmë trajtime të personalizuara për pacientët tanë me diagnostifikim me performancë të lartë dhe përgjigje të shpejtë të testeve.

Ne, vazhdimisht zhvillojmë dhe përsosim terapitë, për të përmirësuar pasojat për pacientët tanë të cilët kanë sëmundje të veshkave. Ne, përdorim teknologji dhe metoda inovative, për të arritur një nivel më të lartë të kujdesit spitalor, të cilin nuk do ta gjeni në spitale të tjera, në Shqipëri.

Spitali Continental vjen me kujdesin e një spektri të plotë të sëmundjeve të veshkave, nga faza e hershme deri në atë të avancuar. Disa nga shërbimet që ofron spitali ynë janë dializa, transplanti i veshkave, monitorimi ambulator i presionit të gjakut, etj.

Pyetje të Bëra më Shpesh

Dështimi kronik i veshkave përkufizohet si shfaqja e dëmtimit të veshkave, ose funksionit të dëmtuar të veshkave, për një periudhë prej tre muajsh ose më shumë. CRF del kur shkatërrohen “filtrat” e vegjël të veshkave, gjë që pengon aftësinë e tyre për të hequr toksinat nga trupi. Edhe pse sëmundja kronike e veshkave ka shumë shkaqe, diabeti dhe presioni i lartë i gjakut janë më të zakonshmet.

Pacientët me diabet, presion të lartë të gjakut ose njerëzit me një historic mjekësor familjar të sëmundjes së veshkave kanë më shumë gjasa të zhvillojnë dështim kronik të veshkave. Përveç kësaj, anëtarët e etnive të caktuara, si aziatikët, janë në rrezik më të madh.

Periudha kohore që do të merrni rezultatet tuaja ndryshon, në varësi të llojit të ekzaminimit që keni kryer. Kur të caktoni takimin tuaj ose ditën e ekzaminimit, stafi i klinikës sonë do t’ju informojë për kohën e parashikuar që nevojitet për të marrë rezultatet e ekzaminimeve që keni ndjekur. Nëse keni vendosur t’i merrni rezultatet në mënyrë elektronike, ato do t’ju dërgohen në emailin që keni konfirmuar në sekretariatin tonë.

Shërbimet të tjera

Nefrologji

Ekipi më i kualifikuar mjekësor për çdo konsultë rreth shëndetit të veshkave dhe sëmundjeve.

Imazheri

Kabineti dhe teknologjia më e kompletuar në Shqipëri për departamentin e imazherisë.

Gastroentrologjia

Mjekët tane Gastro-Hepatologë kanë eksperiencën dhe njohuritë e duhura për çdo trajtim.

Kirurgji Plastike

Ndërhyrje estetike të sigurta, të përballueshme, ne duart e specialistëve.

Cfare mendojne pacientet tane!

Plotesoni formen dhe merrni pergjigje nga mjeket tane profesionist

Telefono +355 69 700 4000 ose plotesoni formen dhe nje nga mjeket tane do tju informoj rreth sherbimeve qe ne ofrojme.

Duke klikuar butonin "Kontakto" une pranonj qe nje nga mejeket e Spital Continental do te me kontaktoje me ane te nje mesazhi ose telefonate ne numrin e telefonit te lene nga une ne lidhje me problematiken e pyetur nga une ne formen e kontaktit.

Kontakto

Telefononi ne numrat tane te kontaktit +355 69 700 4000  / +355 69 700 1000 ose plotesoni formen dhe merrni pergjigje profesionale ne nje kohe te shkurter

Duke shtypur butonin "Dergo" une pranoj qe nje nga specialistet e Spital Kontanental do te me kontaktoj ne nje nga format e kontaktit te lena nga une ne lidhje me problematiken e kerkuar.

Kontakto

Duke shtypur butonin "Dergo" une pranoj qe nje nga specialistet e Spital Kontanental do te me kontaktoj ne nje nga format e kontaktit te lena nga une ne lidhje me problematiken e kerkuar.