Kujdes i Dedikuar

Shëndetësor

Staf i Kualifikuar

Ndërkombëtar

Teknologji bashkëkohore

Në Shqipëri

Rr. Ali Demi tek ish kombinati Poligrafik

Ortopedia - Spital CONTINENTAL

Departamenti i ortopedisë në Spitalin Continental është totalisht i kompletuar dhe ka ortopedët më të mirë, gjermanë dhe grekë.

Ky department drejtohet nga Dr. Ulf Moebius i cili është kirurg profesionist për shpatullën, gjurin dhe kyçet. Doktori ka një eksperincë gati 20 – vjeçare në kirurgjinë e kockave. Janë me mijëra pacientë nga Shqipëria dhe Kosova të cilët janë vizituar dhe operuar nga Dr. Moebius.

Në Spitalin Continetal të gjitha ndërhyrjet kirurgjikale kryhen me “Artroskopi”, teknologji e vitit 2016 të cilën e disponon vetëm struktura jonë spitalore. Një garanci më shumë për gjithë pacientët tanë.

Kirurgji mini-invazive, prerje pa dhimbje, pa shenja. Që ditën e dytë jeni në shtëpi.

Ortopedia ne Spitalin CONTINENTAL.

Klinika Ortopedike e Spitalit Continental është funksionale 7 ditë të javës. Trajton të gjithë gamën e sëmundjeve ortopedike urgjente dhe kronike, me përforcimin e teknologjisë moderne bashku me aplikimin e metodave më të fundit mjekësore. Çdo klasifikim i frakturës së kockës së gjatë trajtohet me metodën e gozhdimit intramedular.
Spitali Continental shqyrton edhe nyjet e mëdha dhe të vogla me teknika dhe video moderne. Për më tepër, Departamenti i Ortopedisë trajton të gjitha sëmundjet kronike progresive të kyçeve me gjeneratat e fundit të artroplastive.
Departamenti ynë Ortopedik trajton gjithashtu sëmundjet akute dhe kronike, me kujdes dhe me mënyrë kirurgjikale. Për më tepër, burimet njerëzore të Departamentit tonë Ortopedik, kanë një përvojë të konsiderueshme në aplikimin e teknikave të sotme, për të vendosur teknikën më të përshtatshme terapeutike për trajtimin e çdo pacienti.

Si mund t'ju ndihmojmë?

Foto ilustruese e sherbimit te ortopedise tek Spitali Continental.

Çfarë është Ortopedia dhe një ortoped?

Ortopedia është një fushë studimi mjekësore që merret me parandalimin dhe trajtimin ose lëndimet e kockave, muskujve dhe kyçeve.
Departamenti i tij Traumatik quhet Traumatologji Ortopedike dhe ai Patologjik quhet Studimi i Metabolizmit Kockor.
Analiza dhe ekzaminimi ortopedik aplikohet në të gjitha grup-moshat, duke filluar nga fëmijët e sapolindur – për të dalluar çdo çrregullim muskuloskeletor, rifillon në moshën e parë të ecjes së fëmijës për të njohur vështirësitë e përforcuara ose keqformimet e ekstremiteteve të poshtme në pjesën më të madhe, është i detyrueshëm gjatë moshës shkollore me kontrollin e skoliozës – kifozës, por mbi të gjitha me vonesë në pjesën tjetër të jetës së personit.
Nëse mbani nën mbikëqyrje sistemin muskuloskeletor, në mënyrë sistematike, atëherë mund të parandaloni dhe mund të lini mënjanë sëmundjet që janë në moshë të re, por, si dhe të diagnostikoni në orar çdo sëmundje kockore që nuk kërkon ndërhyrje kirurgjikale, fazë e parakohshme.
Kur disa sëmundje muskulo-skeletore janë në një fazë të avancuar ose kur nuk këshillohet trajtimi konvencional, Kirurgjia Ortopedike vjen për të dhënë zgjidhje kategorike duke zëvendësuar sipërfaqet e konsumuara me proteza të veçanta.
Kirurgët ortopedë janë mjekë të specializuar në sistemin muskuloskeletor – kockat, nyjet, ligamentet, tendinat dhe muskujt që janë kaq thelbësorë për lëvizjen dhe jetën e përditshme.

Dr. Ulf Moebius
Dr. Ulf Moebius, Ortoped Gjerman

Çfarë Shërbimesh Ortopedike Ofrohen nga ky Departament?

Spitali Continental mbulon të gjithë gamën e Ortopedisë dhe Traumatologjisë. Përvoja jonë mjaft e gjatë, garanton trajtimin e jashtëzakonshëm të çdo incidenti.
Me teknikat e fundit, me përvojë dhe ekip të standardeve më të larta, si dhe me materiale të kohës së sotme që plotësojnë kontrollet më të rrepta të standardeve, trajton një sërë sëmundjesh ortopedike, si:

Artriti

Artriti është një term që i referohet ënjtjes dhe ndjeshmërisë së një ose më shumë nyjeve. Artriti prek njerëzit në mënyra të ndryshme, por simptomat më të shpeshta janë:
Dhimbje
Ngurtësi e kyçeve (lëvizje e reduktuar)
Ënjtje e kyçeve
Acarim (skuqje) dhe nxehtësi në kyç
Simptoma të përgjithshme si lodhje, humbje peshe ose ndjesi jo mire
Ekzistojnë mbi 100 forma artriti. Çdo kategori e artritit ju prek ju dhe nyjet tuaja në mënyra të ndryshme. Disa forma të artritit mund të përfshijnë edhe pjesë të tjera të trupit, të tilla si sytë, lëkura dhe mushkëritë.

arthroplastika ne Shqiperi

Artroplastika

Artroplastika është trajtimi i artritit të avancuar duke zëvendësuar nyjen e hipit. Është një procedurë kirurgjikale që rikthen funksionin e një kyçi. Një nyje mund të zëvendësohet duke rishfaqur kockat.

Artroskopia

Artroskopia e gjurit ka kontribuar në zhvillimin e riparimit ortopedik të lëndimeve të gjurit. Kjo lloj procedure përdoret për të diagnostikuar dhe trajtuar çdo problem të kyçeve. Artroskopia e gjurit realizohet përmes 2 vrimave të vogla 2-3 mm me siguri të plotë, nën anestezi të përgjithshme ose rajonale dhe tregon sasinë më të vogël të komplikimeve.
Arthroscopia Spital Continental

Ruptura e Tendinit të Patellës

Thyerja e tendinit të petalit është zakonisht me etiologji traumatike dhe më rrallë rezultat i degjenerimit. Thyerja mund të jetë e pjesshme ose e plotë. Në momentin që një tendin patellar çahet, në shumë raste mund të përjetoni një ndjesi lotimi ose kërcitjeje.

Skolioza

Skolioza vjen nga fjala e lashtë “scolios”, që do të thotë i shtrembër. Skolioza është një gjendje që shkakton ndryshime në të tre nivelet e lëvizjes. Skolioza sqarohet si një deformim kompleks tredimensional rrotullues i shtyllës kurrizore dhe trungut, e cili shfaqet tek personat në gjendje të mirë fizike dhe mund të krijohet në lidhje me faktorë të ndryshëm në rrjedhën e çdo periudhe të zhvillimit të fëmijës ose më vonë në jetë.

Spondilolisteza

Spondilolisteza është situata kur një nga kockat në shtyllën kurrizore, e cila njihet si rruazë, rrjedh nga vendndodhja e saj. Është një grup rrethanash, që ndodh zakonisht në pjesën e poshtme të shpinës. Përkundër kësaj, mund të ndodhë edhe në mes deri në pjesën e sipërme të shpinës ose në pjesën e sipërme të shtyllës kurrizore në pjesën e pasme të qafës.
Kjo lloj sëmundje zakonisht zbulohet kur mjeku juaj ju teston për diçka tjetër dhe në të njëjtën kohë vëren rrëshqitjen e vertebrës në një radiografi. Për konfirmim të mëtejshëm, do t’ju kërkohet të bëni një skanim CT.

Sindroma e Tunelit Karpal

Sindroma e tunelit karpal shkaktohet nga shtrëngimi në nervin mesatar në zonën e kyçit të dorës dhe është i jashtëm nga dhimbja, mpirja ose delikatesa në dorë. Ekzistojnë prova të shumta klinike (Phallen, Tinnel, Durcan, etj.), të cilat të kombinuara me të kaluarën, e bëjnë diagnozën me më shumë se 90% korrektësi.
Sindroma e tunelit karpal
Nje imazh qe tregon probleme me tendonitin.

Tendoniti

Termi tendonitis përshkruan një gjendje të tendinit, e cila varion nga një dëmtim akut deri në acarim ose inflamacion kronik të tendinit. Tendoniti është në thelb, një formë e inflamacionit të tendinit, i cili fillimisht shkakton dhimbje dhe në gjendje të avancuar vështirësi ose paaftësi për të funksionuar.
Tendiniti zakonisht diagnostikohet nga një ekzaminim fizik vetë. Nëse keni simptoma, atëherë mjeku juaj do t’ju sugjerojë të bëni një skanim me ultratinguj ose MRI. Kjo do t’ju ndihmojë të përcaktoni çdo trashësi, dislokim dhe çarje të tendinit.

Besojuni Ekspertëve Tanë

Mjekët tanë profesionistë fokusohen në atë që ka më shumë rëndësi – pacientët tanë. Ne e dimë se puna jonë ka rezultate të shkëlqyera vetëm kur ju ndihmojmë të përmirësoheni.
Për këtë arsye, Spitali Continental, sjell për ju ekspertët më të mirë që mund të fitojnë besimin tuaj, çdo herë. Ekspertët tanë ortopedikë janë të trajnuar dhe me përvojë në fushën e ortopedisë.
Ne ju ofrojmë një kujdes të mrekullueshëm ortopedik nga profesionistët tanë mjekësorë të cilët janë të specializuar dhe të trajnuar në këtë fushë.
Specialistët tanë ortopedikë mund të kujdesen për të gjitha nevojat tuaja ortopedike dhe të ofrojnë një kujdes ortopedik të plotë për secilin prej pacientëve tanë.

Përse të Zgjidhni Spitalin CONTINENTAL?

Spitali Continental është i përkushtuar për t’ju ofruar vendime dhe zgjidhje të mençura kur bëhet fjalë për kujdesin dhe mirëqenien tuaj shëndetësore. Ne kemi mjekët ortopedë më të aftë në Shqipëri.
Ne kryejmë operacione ortopedike, me rezultatet më të suksesshme dhe triumfuese dhe cilësinë më të lartë. Spitali ynë ka pajisje mjekësore të qëndrueshme, ekzaminime mjekësore të pavarura dhe imazhe diagnostikuese.
Çdo anëtar i ekipit të mjekëve tanë është i specializuar në një fushë dhe departament specifik të ortopedisë dhe mjekësisë sportive. Një specialist zotëron më shumë përvojë dhe njohuri se çdo kirurg tjetër i përgjithshëm, ndaj në këtë rast jeni në duar të sigurta.
Ne gjithmonë do të bëjmë më të mirën me një mënyrë të kujdesshme dhe mikpritëse. Pavarësisht nëse keni nevojë për një ndërhyrje kirurgjikale të gjurit, meniskun ose tunelin e kyçit të dorës, ose keni nevojë të vizitoni kujdesin urgjent ortopedik në çdo kohë, ne jemi gjithmonë në dispozicion për ju, 24/24 dhe të gatshëm në çdo rast pa asnjë dyshim.

Numrat tanë të kontaktit: 
+355 69 700 4000 / +355 69 700 1000

Pyetjet e Bëra më Shpesh

Në takimin tuaj të parë do t’ju duhet të sillni formularin tuaj të plotësuar të pacientit, kartën tuaj aktuale të sigurimit, kartën tuaj të identitetit ose një kopje të ID-së tuaj, një listë të barnave aktuale që merrni dhe çdo referim që mund të kërkohet nga kompania juaj e sigurimit.
Nëse dëshironi të planifikoni ose ndryshoni datën e takimit tuaj aktual, ju lutemi telefononi zyrën tonë gjatë orarit të rregullt të punës, ose mund të paraqisni një kërkesë për takim online, në lidhjen e mëposhtme.
Shërbimet tona mjekësore janë në gatishmëri 24 orë në ditë. Nëse keni një urgjencë mjekësore, ju lutemi ejani në dhomën tonë të urgjencës në Qendrën tonë Mjekësore, ose mund të telefononi në zyrën tonë. Numrin tonë të telefonit mund ta gjeni në seksionin e kontaktit.
Ne bëjmë çmos për të caktuar një takim për ju, për datat më të hershme të disponueshme. Ne gjithashtu marrim parasysh urgjencën e lëndimit tuaj dhe disponueshmërinë e mjekut tonë. Pasi të kemi kontrolluar të gjitha detyrat e kërkuara, atëherë rezervojmë një takim për ju, sa më shpejt të jetë e mundur.

Shërbimet të tjera

Shëndeti i fëmijëve tuaj është i pazëvëndësueshëm. Prandaj duhet besuar tek më të mirët.

Në çdo konsultë ju i jepni zemrës dhe jetës tuaj një shans më shumë drejt shëndetit.

Nefrologji

Ekipi më i kualifikuar mjekësor për çdo konsultë rreth shëndetit të veshkave dhe sëmundjeve.

Kabineti dhe teknologjia më e kompletuar në Shqipëri për departamentin e imazherisë.

Cfare mendojne pacientet tane!

Plotesoni formen dhe merrni pergjigje nga mjeket tane profesionist

Telefono +355 69 700 4000 ose plotesoni formen dhe nje nga mjeket tane do tju informoj rreth sherbimeve qe ne ofrojme.

Duke klikuar butonin "Kontakto" une pranonj qe nje nga mejeket e Spital Continental do te me kontaktoje me ane te nje mesazhi ose telefonate ne numrin e telefonit te lene nga une ne lidhje me problematiken e pyetur nga une ne formen e kontaktit.

Kontakto

Telefononi ne numrat tane te kontaktit +355 69 700 4000  / +355 69 700 1000 ose plotesoni formen dhe merrni pergjigje profesionale ne nje kohe te shkurter

Duke shtypur butonin "Dergo" une pranoj qe nje nga specialistet e Spital Kontanental do te me kontaktoj ne nje nga format e kontaktit te lena nga une ne lidhje me problematiken e kerkuar.

Kontakto

Duke shtypur butonin "Dergo" une pranoj qe nje nga specialistet e Spital Kontanental do te me kontaktoj ne nje nga format e kontaktit te lena nga une ne lidhje me problematiken e kerkuar.