Kujdes i Dedikuar

Shëndetësor

Staf i Kualifikuar

Ndërkombëtar

Teknologji bashkëkohore

Në Shqipëri

Rr. Ali Demi tek ish kombinati Poligrafik

Kirurgji e Përgjithshme - Spital CONTINENTAL

Spitali Continental ka një Departament të Kirurgjisë së Përgjithshme në Tiranë, i cili është totalisht i kompletuar me një staf mjekësor professional dhe të specializuar. Ky departament ka një rëndësi të madhe. Eshte komplet i pajisur dhe ka kapacitet te madh sallash, per te punuar te gjitha së bashku pa asnje nderlikim.

Spitali Continental përdor teknika inovative kirurgjikale me aparatura moderne. Spitali ynë ka gjithashtu një staf shumë të trajnuar dhe të specializuar shkencorë të përbërë nga kirurgë. Metodat që përdor spitali ynë në Kirurgjinë e Përgjithshme i përkasin asaj klasike dhe laparoskopike.

Departamenti ynë mbulon nevojat e të gjitha urgjencave në baza 24-orëshe dhe në të njëjtën kohë takimet e planifikuara. Ky Departament ofron trajtimin kirurgjikal të të gjitha sëmundjeve kirurgjikale të organeve të trupit.

Metodat e përdorurara në Kirurgjinë e Përgjithshme në këtë strukturë spitalore i përkasin asaj klasike dhe laparoskopike. Ekipi i mjekëvë që trajtojnë dhe presin pacientët që kanë të bejnë më ndërhyrjet e përgjithshme përbëhet nga emra shumë të njohur në mjekësinë shqiptare dhe atë të huaj si; Prof. Etmond Çeliku, Dr. Engjell Bejtaj etj.

Një brez më i ri kirurgësh shumë të talentuar i janë bashkuar së fundmi Spitalit Continental duke i dhënë shumë energji pozitive punës në grup.

Rezultatet e deritanishme janë më të vërtetë impresionuese.

Ju mirëpresim çdo ditë!

Çfarë është Kirurgjia e Përgjithshme?

Kirurgjia e Përgjithshme është dega e Mjekësisë që merret me Trajtimin Kirurgjik të sëmundjeve të trupit të njeriut. Kirurgjia e Përgjithshme, pavarësisht nga emri i saj, është një specializim kirurgjikal i cili fokusohet në organet e barkut të njeriut. Gjithashtu merret me sëmundjet e lëkurës si dhe herniet.

Kirurgjia e Përgjithshme mbulon sëmundjet e organeve vitale të barkut, sistemit tretës, anusit, mëlçisë dhe enëve të tëmthit, pankreasit, shpretkës, gjëndrave mbiveshkore, tiroides dhe gjëndrave paratiroide, kraharorit dhe gjirit.

Mjeku i cili merret me këtë specializim, quhet Kirurg i Përgjithshëm. Kirurgu i Përgjithshëm merret me trajtimin kirurgjikal të sëmundjeve:

  • të barkut (apendektomia, kolecistektomia, gastrektomia, etj.)
  • e gjëndrës tiroide (tiroidektomia)
  • e gjirit (mastektomia)
  • e indeve të buta (kist koksigjeal, resektim i lipomave, nevi, cikatrice, etj.)

Operacionet abdominale kryhen me kirurgjinë klasike (metoda e hapur), me Kirurgjinë Laparoskopike ose me përdorimin e teknologjisë robotike – Kirurgjia Robotike.

Specializimet e Spitalit Tone

Kirurgjia e Traumës

Kirurgjia e traumës lidhet me dëmtimin e personit pavarësisht nga mënyra sesi është lënduar dhe me çfarë mekanizmi. Kompleksiteti në kirurgjinë e traumës lind nga natyra multifaktoriale e dëmtimit: çelësi i trajtimit të shkëlqyer është njohja e hershme e dëmtimit dhe vendosja e prioriteteve.

Me kirurgji traumatike trajtohen të gjitha dëmtimet e kockave dhe të indeve të buta, me përdorimin e osteosintezës ose trajtimit konservativ, me teknika moderne për mobilizim dhe rehabilitim të menjëhershëm.

Fraktura të tilla si:

  • kofshë
  • gjymtyrët e sipërme dhe të poshtme
  • acetabulumi dhe legen
  • Shtylla kurrizore

Thyerjet e ijeve janë një nga frakturat më të zakonshme që gjenden tek të moshuarit dhe zakonisht janë për shkak të osteoporozës. Matja e densitetit kockor bëhet me pajisje moderne. Me teknikat moderne minimale invazive (trajtimi i frakturave transdermale), arrihet shërim më i shpejtë dhe më i sigurt i pacientëve.

Kirurgjia Laparoskopike

Kirurgjia Laparoskopike (laparoskopia) është një nga Kirurgjitë e Përgjithshme më të rëndësishme – dhe ndoshta më e rëndësishmja – të shekullit të 20-të, e zhvilluar kryesisht në dekadën e fundit duke përdorur fibra optike dhe video-teknologjinë.

Në kirurgji, rregulli i artë është që kirurgu mund të arrijë organin e sëmurë pa shkaktuar lëndime të mëdha në trup. Deri para disa vitesh të gjitha operacionet në organet e barkut (mëlçi, stomak, fshikëz e tëmthit etj.) kryheshin me një prerje të madhe në murin e barkut duke shkaktuar dëmtime të mëdha. Megjithatë, vitet e fundit, zhvillimi i teknologjisë mjekësore u ka mundësuar kirurgëve të arrijnë në këto organe përmes prerjeve kirurgjikale shumë të vogla me një gjatësi prej vetëm 0,5 deri në 1 cm.

Kjo metodë e re quhet Kirurgjia Laparoskopike ose Kirurgjia Minimale Invazive. Sot kryhen disa operacione në mënyrë laparoskopike dhe kjo diapazon është vazhdimisht në rritje.

Kirurgjia Kolorektale

Operacionet e përgjithshme në zorrën e trashë synojnë heqjen e pjesës së prekur ose të gjithë zorrës së trashë dhe anastomozën e të dy gjymtyrëve dhe quhen kolektomi.

Zorra e trashë nuk është absolutisht e nevojshme për jetën. Heqja e një pjese të saj është plotësisht e pajtueshme me jetën, ndërkohë që edhe në rastet e heqjes së plotë të saj, trupi i njeriut përshtatet dhe luftohet dehidratimi.

Megjithatë, ky test shërben për të dhënë një informacion për funksionimin e zemrës së pacientit, gjatë një stresi fizik. Kjo mund të tregojë nëse ka mungesë të furnizimit me gjak përmes arterieve që kalojnë në zemër, apo jo.

Kirurgjia e Gjirit

Sëmundjet e gjirit janë një çështje e rëndësishme mjekësore në kohën tonë, pasi prekin pothuajse 50% të popullsisë. Operacionet e përgjithshme të gjirit kryhen nga lumpektomia deri në mastektominë.

Kirurgu shpesh thirret për të vlerësuar problemet që lidhen me gjoksin. Çdo simptomë e gjirit duhet të hetohet veçmas për qëllimin e diagnostikimit dhe trajtimit ose sigurimin e pacientit nëse është një gjendje beninje. Me rëndësi të madhe është edhe nxitja e pacientit për të ndjekur programin e duhur të monitorimit (ekzaminim klinik, mamografi).

Kirurgjia Vaskulare

Kirurgjia Vaskulare, ose “Kirurgjia Vaskulare dhe Endovaskulare” është një specialitet relativisht i ri mjekësor në Shqipëri.

Ajo është një degë e Kirurgjisë së Përgjithshme, por është zhvilluar relativisht kohët e fundit, sepse përveç problemeve të përgjithshme të operacioneve, si lufta kundër dhimbjeve infektive dhe balanca hidroelektrolitike gjatë operacionit, duheshin zgjidhur çështje të tjera, si për shembull – lufta kundër trombozës me ilaçe dhe ndërtimi i implanteve speciale sintetike për të zëvendësuar enët e dëmtuara të gjakut.

Kirurgjia vaskulare merret me sëmundjet e enëve të gjakut, për shembull arteriet, venat dhe sistemin limfatik.

Kirurgjia Endokrine

Kirurgjia endokrinologjike është një nga specialitet e kirurgjisë së përgjithshme e cila fokusohet kryesisht në sëmundjet e tiroides, gjëndrave paratiroide dhe gjëndrave mbiveshkore.

Në përgjithësi, subjekt i kirurgjisë endokrine janë sëmundjet e gjëndrave ekstrakraniale, d.m.th., gjëndra tiroide dhe paratiroide, gjëndra timus, pankreasi, gjëndrat mbiveshkore, si dhe organet gjenitale të brendshme.

Kirurgjia endokrine është kryer -si rregull- nga kirurgë të përgjithshëm të cilët kanë treguar një interes të veçantë për sëmundjet endokrine.

Kirurgjia e Transplantit

Njerëzit që kanë nevojë për një implant vuajnë nga një sëmundje që ka shkatërruar plotësisht një organ të rëndësishëm të trupit të tyre, si veshkat, mëlçia, zemra apo mushkëritë.

Kirurgjia e Transplantit siguron zëvendësimin e organeve. Ajo është përgjegjëse për kujdesin para operacionit, operativ dhe postoperativ të të sëmurëve me transplant të organeve të barkut.

Onkologjia Kirurgjike

Onkologjia kirurgjikale është degë e kirurgjisë së përgjithshme e cila merret me trajtimin e tumoreve dhe veçanërisht të tumoreve malinje.

Kirurgjia onkologjike merret me menaxhimin kirurgjikal të sëmundjes neoplazike. Është një degë shumë e rëndësishme e kirurgjisë së përgjithshme dhe ndoshta e vetmja mënyrë që mund të çojë në një kurë (trajtimi përfundimtar i kancerit), kurdo që kjo të jetë e mundur.

Kirurgjia Kardiotorakale

Kirurgjia kardiotorakale përfshin diagnostikimin dhe trajtimin e sëmundjeve kongjenitale dhe të fituara të zemrës dhe enëve të mëdha (aorta ascendente, harku i aortës, aorta torakale zbritëse).

përfshin gjithashtu studimin e progresionit natyror të sëmundjeve të zemrës si dhe sëmundjeve të aortës së bashku me kontrollin e çdo faktori rreziku.

Kirurgjia Pediatrike

Kirurgjia Pediatrike, është specializimi që merret me sëmundjet kirurgjikale të foshnjeve, fëmijëve si dhe adoleshencës së hershme. Kryesisht praktikohet në spitalet pediatrike.

Kirurgjia pediatrike u krijua nga nevoja për të trajtuar anomalitë kongjenitale serioze dhe zakonisht fatale të fëmijëve të porsalindur.

Përse Spitali Continental?

Në Spitalin Continental prioriteti ynë është siguria juaj gjithëpërfshirëse. Ne kemi integruar një teknologji të shkëlqyer moderne për të minimizuar rrezikun e çdo ndërlikimi dhe në të njëjtën kohë për të ofruar një shërim më të shpejtë si dhe një siguri të garantuar për pacientët tanë.

Çdo pjesëtar i stafit të Continental-it, nga stafi infermieror deri tek ai teknik, është absolutisht i trajnuar dhe plotësisht i informuar për specialitetin dhe fushën e tij.

Spitali Continental ju ofron shërbime të një cilësie të lartë dhe çmime të përballueshme në planin tuaj të personalizuar të trajtimit. Ne posedojmë një staf shkencor të përbërë nga mjekë dhe kirurgë të trajnuar. E fundit, por jo më pak e rëndësishme, këtu mund të gjeni pajisje mjekësore moderne, të cilat përdoren për trajtimin më të mirë të pacientëve tanë.

Pyetjet e Bëra më Shpesh

Nuk ka përgjigje të drejtë për këtë pyetje, por ka indikacione që e bëjnë kirurgun të zgjedhë një mënyrë ose tjetrën. Gjithmonë i udhëhequr nga e mira e pacientit. Megjithatë, veçanërisht në kirurgjinë laparoskopike, përvoja e kirurgut është e një rëndësie të madhe, veçanërisht në operacionet kërkuese si kolektomia laparoskopike ose riparimi laparoskopik i hernies septale, sipas NISSEN.

Sigurohemi që operacioni të kryhet në mënyrën më ideale për të reduktuar dhimbjen pas operacionit. Natyrisht, duke qenë se nuk eliminohet plotësisht, përdoren qetësuesit e duhur që do të shtypin dhimbjen tuaj. Megjithatë, duhet të theksohet se kirurgjia laparoskopike është më pak e dhimbshme se operacioni i hapur.

Nevoja për gjak varet nga lloji i operacionit. Pra, për operacione të mëdha si gastrektomia ose kolektomia, gjaku mund të nevojitet, natyrisht në varësi të hematokritit tuaj para operacionit. Gjaku mund të dhurohet nga të afërmit ose miqtë tuaj ose nga bankat e gjakut në të cilat ju merrni pjesë, në çdo pjesë të Greqisë, në emrin tuaj dhe me treguesin se do të operoheni në ditën e caktuar në klinikën që keni zgjedhur.

Shërbimet të tjera

Shëndeti i fëmijëve tuaj është i pazëvëndësueshëm. Prandaj duhet besuar tek më të mirët.

Në çdo konsultë ju i jepni zemrës dhe jetës tuaj një shans më shumë drejt shëndetit.

Nefrologji

Ekipi më i kualifikuar mjekësor për çdo konsultë rreth shëndetit të veshkave dhe sëmundjeve.

Kabineti dhe teknologjia më e kompletuar në Shqipëri për departamentin e imazherisë.

Cfare mendojne pacientet tane!

Plotesoni formen dhe merrni pergjigje nga mjeket tane profesionist

Telefono +355 69 700 4000 ose plotesoni formen dhe nje nga mjeket tane do tju informoj rreth sherbimeve qe ne ofrojme.

Duke klikuar butonin "Kontakto" une pranonj qe nje nga mejeket e Spital Continental do te me kontaktoje me ane te nje mesazhi ose telefonate ne numrin e telefonit te lene nga une ne lidhje me problematiken e pyetur nga une ne formen e kontaktit.

Kontakto

Telefononi ne numrat tane te kontaktit +355 69 700 4000  / +355 69 700 1000 ose plotesoni formen dhe merrni pergjigje profesionale ne nje kohe te shkurter

Duke shtypur butonin "Dergo" une pranoj qe nje nga specialistet e Spital Kontanental do te me kontaktoj ne nje nga format e kontaktit te lena nga une ne lidhje me problematiken e kerkuar.

Kontakto

Duke shtypur butonin "Dergo" une pranoj qe nje nga specialistet e Spital Kontanental do te me kontaktoj ne nje nga format e kontaktit te lena nga une ne lidhje me problematiken e kerkuar.