Kujdes i Dedikuar

Shëndetësor

Staf i Kualifikuar

Ndërkombëtar

Teknologji bashkëkohore

Në Shqipëri

Rr. Ali Demi tek ish kombinati Poligrafik

Pediatri - Spital CONTINENTAL

Spitali Continental përdor teknologjinë bashkëkohore, pajisjet më të fundit dhe një staf të specializuar të cilët janë kirurgë pediatër, mjekë dhe infermierë të certifikuar. Ekipi ynë është i përkushtuar për shëndetin dhe mirëqenien e fëmijëve dhe është i disponueshëm për pacientët tanë 24/7.

Departamenti i Pediatrisë i Spitalit tonë ofron një trajtim të gjerë për fëmijët e të gjitha moshave. Në këtë rast, të gjithë fëmijët marrin trajtimin më të mirë të kujdesit i cili ofrohet në një mjedis të mirë-projektuar i cili është krijuar për komoditetin e tyre.

Sistemi ynë ofron shumë përparësi dhe ka shumë përfitime në trajtimin e foshnjave, fëmijëve ose adoleshentëve tuaj. Nevojat e veçanta të fëmijëve tuaj do të kujdesen me njohuritë cilësore të profesionistëve tanë.

Departamenti ynë i Pediatrisë ofron shërbime të integruara shëndetësore me specifikim të spitaleve pediatrike kryesore jashtë vendit. Ekspertët e Departamentit të Pediatrisë janë të specializuar në çdo lloj pediatrie të ndryshme.

Kardiologjia Pediatrike kryen diagnostikimin dhe trajtimin e kardiopative të lindura dhe të fituara.

Reumatologjia pediatrike për diagnostikimin dhe trajtimin e patologjive reumatologjike akute e kronike.

Ofrohen konsulta mbi ushqyerjen dhe dietologjinë që i përgjigjet të sëmurëve kronikë të të gjitha specialiteteve që kanë nevojë për dieta të veçanta ushqyerje, specifike sipas patologjisë.

Urgjenca Pediatrike është një strukturë filtër që i shërben gjithë patologjive pediatrike ne ambjentet e spitalit ditor ku fëmijët vëzhgohen gjatë 24 orëshit dhe më pas në varësi të gjendjes shtrohen ose kthehen në shtëpi me mjekimin përkatës.

Pacientët e pediatrisë së përgjithshme janë kryesisht me probleme të gastroenteriteve akute, gjendjeve febrile të zgjatura me natyrë të pazgjidhur, intoksikacioneve si dhe me probleme pulmonare akute.

Në spital aplikohet dhe edukimi shendetesore per mire-rritjen e fëmijës. Edukim në lidhje me rëndësinë e komunikimit prind-femijë për gjate viteve të fëmijërisë në zhvillimin e të folurit dhe më gjerë.

Çfarë është Pediatria?

Pediatria është fusha e shkencës mjekësore që ka të bëjë me shëndetin fizik, mendor dhe social të foshnjave, fëmijëve dhe adoleshentëve – nga lindja deri në moshën madhore.

Fjala “pediatri” do të thotë “shëruesi i fëmijëve” – dhe rrjedh nga dy fjalë greke.

Pediatria është një specialitet mjekësor, i cili po zhvillohet nga mesi i shekullit të 19-të.

Kujdesi pediatrik ofron shërbime shëndetësore të cilat në linjë, nga kujdesi shëndetësor parandalues deri te diagnostikimi dhe trajtimi i çdo sëmundjeje akute ose kronike, që mund të ketë një fëmijë.

Qëllimi i studimit të pediatrisë është të sigurojë një mënyrë jetese të shëndetshme dhe të ndihmojë në lehtësimin e problemeve të fëmijëve me sëmundje kronike.

Çfarë Shërbimesh Pediatrike Ofrohen nga ky Departament?

Ne kete foto tregohet nje doktor duke analizuar nje foshnje

Gastroenterologjia Pediatrike dhe Ushqyerja

Një problem gastroenterologjik mund të përfshijë gjendjen e stomakut, mëlçisë ose pankreasit. Një gastroenterolog pediatrik mund të vlerësojë dhe të ofrojë plane trajtimi për çdo lloj sëmundjeje kronike të stomakut. Ekipi i përkushtuar i departamentit tonë, ofron një kujdes të gjithanshëm për këto probleme që përfshihen në traktin gastrointestinal.

Kujdesi për Sëmundjet Infektive Pediatrike

Departamenti i Pediatrisë mund të diagnostikojë, vlerësojë dhe trajtojë të gjitha llojet e infeksioneve tek fëmijët. Mjekët tanë trajtojnë infeksionet akute dhe kronike të cilat shkaktohen nga bakteret, parazitët, kërpudhat dhe viruset. Më konkretisht, ata trajtojnë çdo infeksion akut me etiologji të panjohur.

Kujdesi Intensiv Neonatal dhe Pediatrik

Njësia e Kujdesit Intensiv Pediatrik të Spitalit Continental ofron shërbim të plotë të kujdesit për fëmijët me sëmundje të rënda. Neonatologët ofrojnë kujdes mjekësor për foshnjat e porsalindura. Ekipi ynë ofron kujdes dhe trajtim intensiv mjekësor për të gjithë fëmijët të porsalindurit, foshnjat, fëmijët që kërkojnë monitorim ose terapi mjekësore.

Astma Pediatrike, Alergjia dhe Imunologjia

Ky është një trajtim që u ofrohet fëmijëve që nga lindja deri në vitet e adoleshencës. Një imunolog merret me nevojat mjekësore të një fëmije që ka alergji dhe probleme me sistemin imunitar. Këta profesionistë janë të specializuar për të diagnostikuar, trajtuar dhe menaxhuar alergjitë dhe sëmundjet imune të fëmijëve.

Kardiologji Pediatrike

Problemet e zemrës mund të prekin fëmijët në një moshë shumë të re. Një kardiolog pediatrik është i specializuar në diagnostikimin dhe trajtimin e problemeve të zemrës së fëmijëve. Ne ofrojmë një kujdes të plotë për pacientët tanë të vegjël, edhe në rastet më komplekse dhe të vështira të sëmundjeve të zemrës para adoleshencës.

Endokrinologjia Pediatrike dhe Kujdesi për Diabetin

Nëse një fëmijë ka një çrregullim endokrin, atëherë e gjithë familja mund të preket. Një çrregullim endokrin mund të ndikojë në gjëndrat dhe hormonet e një personi. Stafi ynë vjen me një qasje diagnostikuese dhe trajtuese të çrregullimeve endokrine, siç është diabeti. Departamenti ynë kujdeset për çdo lloj diabet, çrregullim endokrin dhe tiroide që mund të ketë fëmija juaj.

Neurologji Pediatrike

Neurologjia Pediatrike, fokusohet në trajtimin e fëmijëve që kanë probleme me sistemin e tyre nervor. Problemet e sistemit nervor, mund të fillojnë në tru, shpinë, nerva apo edhe në muskuj. Këto simptoma mund të çojnë në konvulsione, dhimbje koke ose probleme me vonesë zhvillimi. Neurologët tanë bashkëpunojnë për diagnostikimin dhe trajtimin e çrregullimeve apo sëmundjeve neurologjike të fëmijëve, në ambientet komode të spitalit tonë.

Kirurgjia Pediatrike

Spitali Continental ka mjekë të specializuar në fushën e kirurgjisë, të cilët sigurojnë që fëmija juaj të marrë kujdesin më të plotë që mund të jetë i mundur. Kirurgët tanë pediatër diagnostikojnë dhe trajtojnë çdo nevojë kirurgjikale të fëmijës suaj. Për më tepër, ne ofrojmë riparimin kirurgjik të çdo defekti të lindjes që fëmija juaj mund të ketë. Spitali Continental përbën më të mirën në cilësinë dhe shqetësimin mjekësor.

Kujdesi Parësor Pediatrik dhe i Porsalindur

Ju mund t’u besoni profesionistëve tanë për mirëqenien e fëmijës tuaj, që nga momenti i lindjes së foshnjës tuaj. Spitali ynë ofron shërbime mjekësore dhe të mirëqenies për të cilat fëmija juaj ka nevojë. Mjekët tanë ofrojnë shërbime të kujdesit parësor dhe trajtimit për fëmijët dhe prindërit, 365 ditë në vit, në çdo kohë.

Përfitimet e Vizitës tek Specialistët Tanë të Pediatrisë

Nëse keni një fëmijë, atëherë pediatri i fëmijës suaj është më i rëndësishmi për të gjitha nevojat që përfshijnë kujdesin e fëmijës. Pediatri duhet t’ju sigurojë që fëmija juaj është i shëndetshëm dhe se ka pakësuar shanset për t’u sëmurë. Kjo është arsyeja pse ju duhet të kontrolloni gjithandej për një specialist pediatër që do t’ju ofrojë shërbime të cilat do të plotësojnë të gjitha nevojat e fëmijës suaj. Spitali Continental ofron shumë përparësi në sistemin e kujdesit shëndetësor pediatrik. Më poshtë do të gjeni disa nga përfitimet e zgjedhjes së specialistëve tanë të pediatrisë.

Pediatër të Specializuar

Fëmijët kërkojnë kujdes dhe trajtim intensiv mjekësor. Kjo është arsyeja pse mjekët, kirurgët apo infermierët e kujdesit pediatrik duhet të kuptojnë rëndësinë e pozicionit të tyre dhe të ofrojnë një kujdes total për klientët e tyre të vegjël. Pediatrit tanë janë të specializuar dhe kanë marrë pjesë në shumë konferenca dhe seminare në lidhje me fushën e pediatrisë.

Kujdesi për fëmijën

Dhomat e provimeve të Departamentit tonë të Pediatrisë janë të pajisura me pajisje më të vogla dhe ato janë të dizajnuara posaçërisht për fëmijët. Gjithçka është shkallëzuar në një mënyrë që na lejon të ekzaminojmë çdo fëmijë nga momenti i lindjes deri në një adoleshencë më të vjetër.

Atmosferë Miqësore për Fëmijët

Kujdeset tona urgjente pediatrike janë gjithashtu miqësore për fëmijët. Muret janë shumëngjyrëshe me vepra arti, ekzistojnë edhe lodra që mund të përdoren për të mbajtur fëmijët të shpërqendruar kur ata ekzaminohen nga mjeku. Për më tepër, në dhomat e pacientit dhe pritjes ka materiale leximi të përshtatshme për nevojat e çdo fëmije.

Ne kete foto tregohet nje pediater duke ndihmuar nje femije
Ne kete foto tregohet nje pediater duke ja kaluar mire me nje femije
Ne kete foto tregohen duar te nje femije te ngjyrosura me boje

Përse Spitali CONTINENTAL?

Fokusi ynë kryesor është diagnostikimi i plotë, trajtimi si dhe kujdesi i specializuar mjekësor i pacientëve të vegjël nga mjekë pediatër të trajnuar mirë për ofrimin e një shërbimi shëndetësor të nivelit të lartë.

Ne posedojmë një staf infermieror të trajnuar mirë në kujdesin e pacientëve të rinj. Për më tepër, ne kemi në posedim ambiente moderne dhe pajisje mjekësore moderne.

Departamenti i Urgjencës Pediatrike është i përkushtuar për pacientët e tij të vegjël dhe është ekspertizë për kujdesin e foshnjave të lindura para kohe.

Jemi krenarë që jemi një nga Spitalet dhe Departamenti i Pediatrisë në Shqipëri që ofron një gamë të plotë shërbimesh pediatrike gjithëpërfshirëse, me një ekip ekspertësh dhe të mirëtrajnuar specialistësh pediatrik, kirurgësh dhe infermierësh.

Ne ju sigurojmë që fëmija juaj do të marrë nivelin më të lartë të kujdesit të dhembshur dhe të përqendruar te familja që është e mundur.

Spitali CONTINENTAL dhe Departamenti i Pediatrisë, janë në shërbim të secilit prind dhe fëmijë që ka nevojë për një shërbim të kujdesit shëndetësor mjekësor.

Pyetjet e Bëra më Shpesh

Frutat dhe perimet mund të shkaktojnë alergji. Megjithatë, është e rrallë tek foshnjat dhe fëmijët e vegjël. Më së shpeshti shfaqet tek fëmijët dhe adoleshentët më të rritur, ose si një alergji e drejtpërdrejtë (për shembull, ndaj pjeshkës, kivit) ose si sindromë e alergjisë ndaj ushqimit të polenit.

Në urtikarinë akute, nuk rekomandohet ndonjë dietë e veçantë për të shmangur ushqime të caktuara për fëmijët, përveç nëse ka një shfaqje të konfirmuar ose përkeqësim të skuqjes brenda 1-2 orëve pas ngrënies.

Vetëm ato në të cilat fëmija ka problem, ose ka shfaqur simptoma, atëherë duhen shmangur. Për arsye se proteinat përgjegjëse (alergjenët) janë shpesh të pranishme në fruta ose perime të tjera, fëmija mund të reagojë ndaj më shumë se një. Përjashtimet nga dietat duhet të bazohen në testin e alergjisë. Shmangia e panevojshme e ushqimeve “sepse konsiderohen si alergjike” është e gabuar dhe mund të çojë në mangësi ushqyese.

Shërbimet të tjera

Diagnostifikim dhe trajtim i sëmundjeve dhe problemve në alergolologji. Testim dhe administrim i plotë nga mjekë të specializuar.
Konsulta profesional për të gjithë personat që kanë probleme me sistemin kompleks të muskujve, kockave, tendinave, ligamenteve dhe nervave.
Departament i përbërë nga profesionistët më të mirë ne vend ku eksperienca dhe njohuritë janë ato çfarë na karakterizojnë me së miri.
Shërbim profesional për parandalimin dhe trajtimin e sëmundjeve hormonale në disa gjendra specifike të trupit të njohura si gjëndra Endokrine.

Cfare mendojne pacientet tane!

Plotesoni formen dhe merrni pergjigje nga mjeket tane profesionist

Telefono +355 69 700 4000 ose plotesoni formen dhe nje nga mjeket tane do tju informoj rreth sherbimeve qe ne ofrojme.

Duke klikuar butonin "Kontakto" une pranonj qe nje nga mejeket e Spital Continental do te me kontaktoje me ane te nje mesazhi ose telefonate ne numrin e telefonit te lene nga une ne lidhje me problematiken e pyetur nga une ne formen e kontaktit.

Kontakto

Telefononi ne numrat tane te kontaktit +355 69 700 4000  / +355 69 700 1000 ose plotesoni formen dhe merrni pergjigje profesionale ne nje kohe te shkurter

Duke shtypur butonin "Dergo" une pranoj qe nje nga specialistet e Spital Kontanental do te me kontaktoj ne nje nga format e kontaktit te lena nga une ne lidhje me problematiken e kerkuar.

Kontakto

Duke shtypur butonin "Dergo" une pranoj qe nje nga specialistet e Spital Kontanental do te me kontaktoj ne nje nga format e kontaktit te lena nga une ne lidhje me problematiken e kerkuar.