Kardiologji

Sëmundjet kardiovaskulare janë një ndër arsyet kryesore të vdekjeve në Shqipëri dhe në botë.

Shkaku më i shpeshtë i sëmundjes së zemrës është ngushtimi dhe bllokimi i arterieve koronare, të cilat furnizojnë zemrën me gjak. Kjo quhet sëmundje e arterieve koronare  dhe është një proces që ndodh gradualisht. Nëse nuk merren masat e duhura parandaluese kjo mund të çojë drejt infarktit të miokardit.

Llojë të tjera të problemeve kardiake mund të ndodhin edhe me valvulat e zemrës, ose kur zemra nuk pompon siç duhet gjak, gjë e cila jo rrallë çon në insuficencë kardiake. Po kaq të rëndësishme janë edhe problemet me ritmin e zemrës.

Faktorët e riskut për keto sëmundje janë ndër të tjera: Duhanpirja, mbipesha, jeta sedentare, kolesteroli i lartë, presioni i lartë i gjakut, një diabet i pakontrolluar etj.

Keto sëmundje mund të shkaktojnë dhimbje gjoksi , marrje fryme , diskomfort dhe kërkojnë një diagnostifikim specifik dhe të kujdesshëm.

Kontrolloni zemrën në Spitalin Continental:

 

  • KONSULTE KARDIOLOGU
  • EKG
  • EKO KARDIAKE
  • PROVË USHTRIMORE
  • HOLTER RITMI 24 – orësh
  • HOLTER TENSIONI 24 – orësh
  • LIPIDOGRAM
Leave a reply