Anoreksia: Simptomat, Shkaqet dhe Trajtimi

Anoreksia nervore, e njohur edhe thjesht si anoreksia, është një çrregullim i të ngrënës dhe potencialisht vdekjeprurës karakterizuar nga një frikë e theksuar nga shtimi në peshë dhe një imazh i çrregullt i trupit, që çon në kufizim të ngrënies së ushqimit dhe humbje të tepruar të peshës. Ky çrregullim kalon përtej thjesht dietës ose […]