Kujdes i Dedikuar

Shëndetësor

Staf i Kualifikuar

Ndërkombëtar

Teknologji bashkëkohore

Në Shqipëri

Rr. Ali Demi tek ish kombinati Poligrafik

Operacioni me Laser për Hemorroidet: Trajtimi i Prolapsit Hemorroidal

Tabela e kontentit

Trajtimi i hemorroideve me laser

Hemorroidet janë një nga problemet më të zakonshme dhe të diskutueshme të shëndetit të zorrëve, prekëse një pjesë të konsiderueshme të popullsisë në një moment të jetës së tyre. Këto struktura vaskulare në kanalin anal mund të inflamohen, të zgjerohen dhe në raste më të avancuara, të bien jashtë (prolaps), duke shkaktuar dhimbje, gjakderdhje dhe discomfort të konsiderueshëm. Ndër metodat më moderne dhe efikase për trajtimin e hemorroideve, veçanërisht atyre me prolaps, është operacioni me laser, i cili ofron një alternativë minimisht invazive me shërim më të shpejtë dhe dhimbje më të pakët pas operacionit.

Në fotot më poshtë do shikoni ndëryrjet para dhe pas me laser në Spitalin CONTINENTAL kryer nga Dr. Erion PeçiKirurg i Përgjithshëm Laparoskopist per trajtimin e Prolapsit Hemorroidal.

Para . Prolaps Hemorroidal
Foto Para Ndërhyrjes (Prolaps Hemorroidal)
Foto pas përdorimit të lazerit për trajtimin e Hemorroideve

Çfarë janë Hemorroidet dhe Prolapsi Hemorroidal?

Hemorroidet janë pjesë të natyrshme të anatomisë njerëzore dhe funksionojnë si pjesë e mekanizmave të kontrollit të defekimit. Ato bëhen problematike kur inflamohen ose zgjerohen përtej funksionit normal. Prolapsi hemorroidal ndodh kur hemorroidet zgjerohen aq shumë saqë bien ose dalin jashtë anës së anusit, duke shkaktuar një ndjesi të pakëndshme dhe ndonjëherë dhimbje të fortë, gjakderdhje dhe vështirësi në higjienën personale.

Përmbledhje e Procedurës me Laser

Operacioni me laser për hemorroidet përdor energjinë e laserit për të avulluar ose djegur hemorroidet e zgjeruara, duke përmirësuar shëndetin dhe komfortin e pacientit. Procedura realizohet zakonisht nën anestezi lokale ose të përgjithshme, varësisht nga rasti. Përdorimi i laserit siguron një prerje të saktë dhe minimizon humbjen e gjakut, duke ulur rrezikun e infeksioneve dhe duke lehtësuar shërimin pas operacionit.

Hapat e Procedurës

  1. Përgatitja: Pacienti përgatitet për operacion me një pastrim të zonës anale dhe, në disa raste, me një dietë të veçantë ose me laksativë për të zbrazur zorrët.
  2. Anestezia: Varet nga madhësia dhe vendndodhja e hemorroideve, si dhe preferencat e pacientit dhe kirurgut.
  3. Operacioni: Përdorimi i një pajisjeje laser për të avulluar ose prerë hemorroidet e zgjeruara. Energjia e laserit mundëson një trajtim të saktë dhe të kontrolluar, duke reduktuar zgjerimin e hemorroideve dhe duke i larguar ato.
  4. Shërimi: Pas operacionit, pacientët mund të përjetojnë discomfort të lehtë dhe nevojën për ripërtëritje për disa ditë. Udhëzohet ruajtja e higjienës së mirë dhe ndjekja e udhëzimeve të dhëna nga mjeku për një shërim optimal.

Avantazhet e Operacionit me Laser

  • Minimizimi i Dhimbjes: Laseri shkakton dhimbje më të pakët pas operacionit në krahasim me metodat tradicionale.
  • Shërim më i Shpejtë: Për shkak të natyrës së procedurës minimisht invazive, koha e shërimit është zakonisht më e shkurtër.
  • Rrezik i Ulët i Infeksionit: Prerja e saktë dhe avullimi i indeve minimizon rrezikun e infeksionit.
  • Rikthim i Shpejtë në Aktivitetet e Përditshme: Pacientët mund të rikthehen në jetën e tyre normale shpejt pas operacionit.

Përmbledhje

Operacioni me laser për hemorroidet ofron një zgjidhje efikase dhe me rrezik minimal për pacientët që përballen me prolapsin hemorroidal dhe simptomat e lidhura. Me avantazhet e saj të shumta, kjo metodë është bërë një zgjedhje e preferuar për trajtimin e hemorroideve të avancuara. Siç është rasti me çdo procedurë mjekësore, është thelbësore të diskutohet me një specialist për të vlerësuar opsionet dhe për të përcaktuar planin më të mirë të trajtimit bazuar në nevojat specifike të pacientit. Në Spitalin CONTINENTAL këto ndërhyrje kirurgjikale kryhen nga kirurgët më të mirënjohur në vend.

Keni të njëjtat shqetësime?

Kontaktoni Spitalin CONTINENTAL në një nga format e kontaktit

Tabela e kontentit

Shperndaj:

Poste te tjera

NA KONTAKTONI

Kontakto

Telefononi ne numrat tane te kontaktit +355 69 700 4000  / +355 69 700 1000 ose plotesoni formen dhe merrni pergjigje profesionale ne nje kohe te shkurter

Duke shtypur butonin "Dergo" une pranoj qe nje nga specialistet e Spital Kontanental do te me kontaktoj ne nje nga format e kontaktit te lena nga une ne lidhje me problematiken e kerkuar.

Kontakto

Duke shtypur butonin "Dergo" une pranoj qe nje nga specialistet e Spital Kontanental do te me kontaktoj ne nje nga format e kontaktit te lena nga une ne lidhje me problematiken e kerkuar.