Kujdes i Dedikuar

Shëndetësor

Staf i Kualifikuar

Ndërkombëtar

Teknologji bashkëkohore

Në Shqipëri

Rr. Ali Demi tek ish kombinati Poligrafik

Otoplastika: Operacioni per rregullimin e vesheve ne Tirane

Tabela e kontentit

Otoplastika është një lloj kirurgjie estetike që përfshin veshët. Gjatë otoplastikës, një kirurg plastik mund të rregullojë madhësinë, pozicionin ose formën e veshëve tuaj. Otoplastika ne Tirane ndryshe njihet si operacioni per rregullimin e vesheve. 

Disa njerëz zgjedhin të kryejnë otoplastikë për të korrigjuar një anomali strukturore. Njerët të tjerë e kryejnë këtë procedure sepse veshët e tyre dalin shumë larg kokës dhe nuk e pëlqejnë këtë gjendje.

Vazhdoni të lexoni artikullin për të zbuluar më shumë rreth otoplastikës, kush e kryen atë zakonisht dhe si është kjo lloj procedure.

Çfarë është Otoplastika?

Otoplastika nganjëherë quhet ndryshe kirurgji estetike e veshit. Ajo kryhet në pjesën e dukshme të veshit të jashtëm, të quajtur “auricle”.

Auricle përbëhet nga palosje kërci që janë të mbuluara në lëkurë. Fillon të zhvillohet para lindjes dhe vazhdon zhvillimin e tij edhe në vitet pas lindjes tuaj.

Nëse auricle / veshi juaj nuk zhvillohet siç duhet, ju mund të zgjidhni të bëni otoplastikë për të korrigjuar madhësinë, pozicionin ose formën e veshëve tuaj.

Ekzistojnë disa lloje të ndryshme të otoplastikës:

 • Zmadhimi i veshit. Disa njerëz mund të kenë veshë të vegjël ose veshë që nuk janë zhvilluar plotësisht. Në këto raste, ata mund të dëshirojnë të bëjnë otoplastikë për të rritur madhësinë e veshit të tyre të jashtëm.
 • Vendosja korrekte e veshit. Ky lloj otoplastie përfshin afrimin e veshëve më afër kokës. Ajo kryhet te individë, veshët e të cilëve dalin dukshëm nga anët e jashtme të kokës.
 • Zvogëlimi i veshit. Makrotia është gjendja kur veshët tuaj janë më të mëdhenj se gjendja normale. Njerëzit me makroti mund të zgjedhin të bëjnë otoplastikë për të zvogëluar madhësinë e veshëve të tyre.

Kush është një Kandidatë i Përshtatshëm për Otoplastikën?

Otoplastika zakonisht përdoret për veshët që:

 • dalin jashtë nga pjesa e kokës
 • janë më të mëdha ose më të vogla se gjendja normale
 • kanë një formë jonormale për shkak të një lëndimi, traume ose një problemi strukturor që rezulton që nga lindja

Për më tepër, disa njerëz mund të kenë kryer tashmë procedurën e otoplastikës dhe të mos jenë të kënaqur me rezultatet. Për shkak të kësaj, ata mund të zgjedhin të kryejnë një procedurë tjetër.

Kandidatët e përshtatshëm për otoplastikë përfshijnë ata që janë:

 • Mosha 5 vjeçare e sipër. Ky është momenti kur veshja e veshit tuaj ka arritur 90 për qind të madhësisë së saj të rritur.
 • Me shëndet të mirë të përgjithshëm. Të pasurit një gjendje themelore shëndetësore mund të rrisë rrezikun e komplikimeve ose të ndikojë në procesin e shërimit.
 • Jo duhanpirësve. Pirja e duhanit mund të zvogëlojë rrjedhjen e gjakut në zonë, duke ngadalësuar procesin e shërimit.

Si është kjo Procedurë?

Le të shqyrtojmë se çfarë mund të prisni saktësisht para, gjatë dhe pas procedurës së otoplastikës.

Përpara: Konsultimi

Gjithmonë zgjidhni një kirurg plastik të certifikuar për procedurën e otoplastikës. Para se të kryeni procedurën tuaj, do t’ju duhet të ndiqni një konsultë me kirurgun tuaj plastik. Gjatë kësaj kohe, gjërat e mëposhtme do të ndodhin:

 • Rishikimi i historikut mjekësor. Jini të përgatitur për t’iu përgjigjur pyetjeve në lidhje me medikamentet që po merrni, operacionet e kaluara dhe çdo gjendje mjekësore aktuale ose të mëparshme.
 • Ekzaminimi. Kirurgu juaj plastik do të vlerësojë formën, madhësinë dhe vendodhjen e veshëve tuaj. Ata gjithashtu mund të bëjnë matje ose të tërheqin fotografi.
 • Bashkëbisedim. Kjo përfshin të folurit për vetë procedurën, rreziqet shoqëruese dhe kostot e mundshme. Kirurgu juaj plastik do të dëshirojë gjithashtu të dëgjojë për pritshmëritë tuaja për sa i përket procedurës.
 • Pyetje. Mos kini frikë të bëni pyetje nëse diçka është e paqartë ose nëse mendoni se keni nevojë për më shumë informacion. Rekomandohet gjithashtu të bëni pyetje në lidhje me kualifikimet dhe vitet e përvojës së kirurgut tuaj.

Gjatë: Procedurës

Otoplastika është zakonisht një procedurë ambulatore. Mund të zgjasë nga 1 deri në 3 orë, në varësi të specifikave dhe kompleksitetit të procedurës.

Të rriturit dhe fëmijët më të rritur mund të zhvillojnë këtë procedurë me anestezi lokale me një qetësues gjatë procedurës. Në disa raste, mund të përdoret edhe anestezi e përgjithshme. Anestezia e përgjithshme zakonisht rekomandohet për fëmijët më të vegjël që i nënshtrohen otoplastikës.

Teknika specifike kirurgjikale që përdoret do të varet nga lloji i otoplastikës që po bëni. Në përgjithësi, otoplastika përfshin:

 • Kryerje e një prerjeje, qoftë në pjesën e pasme të veshit tuaj ose brenda palosjeve të veshit tuaj.
 • Korrigjimi i indit të veshit, i cili mund të përfshijë heqjen e kërcit ose lëkurës, palosjen dhe formësimin e kërcit me qepje të përhershme ose shartimin e kërcit në vesh.
 • Mbyllja e prerjeve me qepje.

Pas: Rikuperimi

Pas procedurës suaj, do të vendoset një veshje të vendosur mbi veshët tuaj. Sigurohuni që të mbani veshjen tuaj të pastër dhe të thatë. Për më tepër, përpiquni të ndiqni hapat si më poshtë gjatë procesit të rikuperimit:

 • Shmangni prekjen ose gërvishtjen në veshët tuaj.
 • Zgjidhni një pozicion gjumi ku nuk jeni duke u mbështetur në veshët tuaj.
 • Vishni veshje që nuk duhet t’i vishni duke i kaluar sipër kokës, siç janë këmishat me kopsa.

Në disa raste, mund t’ju duhet gjithashtu të hiqni qepjet. Mjeku juaj do t’ju njoftojë nëse kjo është e nevojshme. Disa lloje të qepjeve largohen vetë.

Efektet Anësore të Zakonshme pas Operacionit

Efektet anësore të zakonshme gjatë periudhës së rikuperimit përfshijnë:

 • veshët që ndjejnë dhimbje, të ndjeshme ose kruarje
 • skuqje
 • ënjtje
 • mavijosje
 • mpirje ose ndjesi shpimi gjilpërash

Mbulimi i veshit tuaj do të qëndrojë në vend për rreth një javë. Pasi të hiqet, do t’ju duhet të mbani një shirit elastik për 4 deri në 6 javë të tjera. Ju mund ta mbani këtë shirit koke gjatë natës. Mjeku juaj do t’ju njoftojë se kur mund të ktheheni në aktivitete të ndryshme të jetës tuaj.

Cilat janë Rreziqet ose Masat Paraprake që Duhen Pasur Parasysh?

Ashtu si procedurat e tjera kirurgjikale, otoplastika ka disa rreziqe të lidhura me njëra-tjetrën. Këto rreziqe mund të përfshijnë:

 • një reagim i keq ndaj anestezisë
 • gjakderdhje
 • infeksion
 • veshët që nuk janë simetrik ose kanë konture me pamje jo të natyrshme
 • dhëmbëza në ose rreth vendeve të prerjes
 • ndryshime në ndjesinë e lëkurës, të cilat zakonisht janë të përkohshme
 • heqja e qepjeve, ku qepjet që sigurojnë formën e veshëve tuaj dalin në sipërfaqen e lëkurës dhe duhet të hiqen dhe aplikohen përsëri

Fakte Kryesore

Otoplastika është një operacion estetik për veshët. Përdoret për të rregulluar madhësinë, formën ose pozicionin e veshëve tuaj.

Njerëzit kryejnë procedurën e otoplastikës për shumë arsye. Këto mund të përfshijnë veshë që dalin jashtë pozicionit normal, janë më të mëdhenj ose më të vegjël se normalja ose kanë një formë jonormale.

Ekzistojnë disa lloje të ndryshme të otoplastikës. Lloji që përdoret dhe teknika specifike do të varen nga nevojat tuaja. Rimëkëmbja zakonisht zgjat disa javë.

Nëse po mendoni për të kryer procedurën e otoplastikës, kërkoni një kirurg plastik të certifikuar në zonën tuaj. Përpiquni të përqendroheni te ofruesit që kanë përvojë shumëvjeçare në kryerjen e otoplastikës dhe një vlerësim të lartë të kënaqësisë së klientëve dhe pacientëve, njëkohësisht.

Ne Spitalin CONTINENTAL Otoplastika kryhet nga kirurgët më ë specializuar në Shqipëri, për të kryer një konsultë mund të telefononi në numrat 069 700 4000 ose 069 700 1000. 

Keni të njëjtat shqetësime?

Kontaktoni Spitalin CONTINENTAL në një nga format e kontaktit

Tabela e kontentit

Shperndaj:

Poste te tjera

NA KONTAKTONI

Kontakto

Telefononi ne numrat tane te kontaktit +355 69 700 4000  / +355 69 700 1000 ose plotesoni formen dhe merrni pergjigje profesionale ne nje kohe te shkurter

Duke shtypur butonin "Dergo" une pranoj qe nje nga specialistet e Spital Kontanental do te me kontaktoj ne nje nga format e kontaktit te lena nga une ne lidhje me problematiken e kerkuar.

Kontakto

Duke shtypur butonin "Dergo" une pranoj qe nje nga specialistet e Spital Kontanental do te me kontaktoj ne nje nga format e kontaktit te lena nga une ne lidhje me problematiken e kerkuar.