Kujdes i Dedikuar

Shëndetësor

Staf i Kualifikuar

Ndërkombëtar

Teknologji bashkëkohore

Në Shqipëri

Rr. Ali Demi tek ish kombinati Poligrafik

Si trajtohet sëmundja e valvulave të zemrës?

Tabela e kontentit

Foto qe ilustrong sëmundjen e valvulave të zemrës

Në sëmundjen e valvulave të zemrës, një ose më shumë nga valvulat në zemrën tuaj nuk funksionojnë siç duhet.

Zemra juaj ka katër valvula që mbajnë gjakun të rrjedhë në drejtimin e duhur. Në disa raste, një ose më shumë nga valvulat nuk hapen ose mbyllen siç duhet. Kjo mund të shkaktojë ndërprerjen e rrjedhës së gjakut përmes zemrës në trupin tuaj.

Trajtimi i sëmundjes së valvulës suaj të zemrës varet nga valvula e zemrës e prekur dhe nga lloji dhe ashpërsia e sëmundjes. Ndonjëherë sëmundja e valvulës së zemrës kërkon kirurgji për të riparuar ose zëvendësuar valvulën e zemrës.

Çfarë është sëmundja e valvulave të zemrës?

Sëmundja e valvulave të zemrës i referohet ndonjë prej disa kushteve që pengojnë një ose më shumë valvula në zemrën tuaj të funksionojnë siç duhet. Nëse nuk trajtohet, sëmundja e valvulave të zemrës mund të bëjë që zemra juaj të punojë më shumë. Kjo mund të zvogëlojë cilësinë e jetës tuaj dhe madje të bëhet kërcënuese për jetën. Në shumë raste, mjeku juaj mund të bëjë një operacion ose një procedurë minimalisht invazive për të riparuar ose zëvendësuar valvulat tuaja të zemrës, duke rivendosur funksionin normal dhe duke ju lejuar të ktheheni në aktivitetet normale.

Katër valvulat në zemrën tuaj sigurojnë që gjaku të rrjedhë vetëm në një drejtim nëpër zemrën tuaj.

Valvulat e zemrës suaj janë:

 • Mitrale (midis atriumit të majtë dhe barkushes së majtë).
 • Trikuspid (midis atriumit të djathtë dhe barkushes së djathtë).
 • Aorta (midis ventrikulit tuaj të majtë dhe aortës).
 • Mushkërive (midis ventrikulit të djathtë dhe arteries pulmonare).

Gjaku i varfër me oksigjen kthehet nga trupi juaj në atriumin e djathtë të zemrës suaj, më pas kalon përmes valvulës tuaj trikuspidale dhe në barkushen tuaj të djathtë. Nga atje, ai kalon nëpër valvulën tuaj pulmonare dhe arterien pulmonare për të marrë oksigjen nga mushkëritë tuaja.

Gjaku me oksigjen kthehet përmes venave tuaja pulmonare në atriumin e majtë të zemrës suaj. Valvula juaj mitrale lejon që gjaku të udhëtojë nga atriumi i majtë në barkushen tuaj të majtë. Nga atje, gjaku i pasur me oksigjen kalon nëpër valvulën tuaj të aortës dhe kalon përmes aortës në pjesën tjetër të trupit tuaj.

Valvulat tuaja përbëhen nga përplasje të vogla indi (të quajtura fletëpalosje) që hapen për të lejuar që gjaku të lëvizë përpara përmes zemrës tuaj gjatë gjysmës së rrahjeve të zemrës suaj. Këto fletëpalosje mbyllen për të parandaluar rrjedhjen e gjakut prapa gjatë gjysmës tjetër të rrahjeve të zemrës suaj. Valvula juaj mitrale ka dy fletëza, por të tjerat kanë tre fletë.

Fletëzat në dy nga valvulat tuaja (mitrale dhe trikuspidale) kanë gjithashtu fije të forta, fibroze të indeve të quajtura chordae tendineae që lidhin fletët e valvulës me muskujt papilarë brenda mureve të ventrikujve tuaj. Chordae tendineae dhe muskujt papilarë i mbajnë fletëpalosjet të qëndrueshme kundër çdo rrjedhjeje të prapambetur të gjakut.

Cilat janë llojet e sëmundjeve të valvulave të zemrës?

Ekzistojnë lloje të ndryshme të sëmundjeve të valvulave të zemrës dhe është e mundur që më shumë se një valvulë të preket.

Stenoza valvulare

Me stenozë valvulare, indet që formojnë fletët e valvulës bëhen më të ngurtë, duke ngushtuar hapjen e valvulës dhe duke zvogëluar sasinë e gjakut që mund të rrjedhë nëpër të. Ngushtimi i lehtë mund të mos zvogëlojë funksionimin e përgjithshëm të zemrës suaj. Megjithatë, valvula mund të bëhet aq e ngushtë (stenotike) saqë redukton funksionin e zemrës suaj, e bën zemrën tuaj të pompojë më fort dhe e vë atë nën tendosje. Si rezultat, pjesa tjetër e trupit tuaj mund të mos ketë rrjedhje të mjaftueshme të gjakut.

Insuficienca valvulare

Pamjaftueshmëria valvulare (ose regurgitimi, paaftësia, “valvula që rrjedh”), ndodh kur fletët nuk mbyllen plotësisht, duke lënë gjakun të rrjedhë prapa nëpër valvulë. Kjo rrjedhë e prapambetur quhet “rrjedhje regurgitant”. Zemra juaj duhet të pompojë më fort për të kompensuar këtë rrjedhje prapa, dhe pjesa tjetër e trupit tuaj mund të ketë më pak rrjedhje gjaku.

Ju mund të merrni një rrjedhje mbrapa nëse keni prolaps të valvulës mitrale, një problem i zakonshëm në të cilin përplasjet e valvulës kthehen në atriumin tuaj të majtë kur zemra juaj rreh.

Atrezia valvulare

Atrezia valvulare ndodh kur valvula e zemrës nuk formohet siç duhet para lindjes. Kjo zakonisht diagnostikohet shumë herët në foshnjëri.

Cilat janë simptomat?

Është e zakonshme që njerëzit me sëmundje të valvulave të zemrës të jenë pa simptoma. Por kur problemi i valvulës së zemrës përkeqësohet, zemra juaj rreh më fort për të kompensuar rrjedhën e reduktuar të gjakut. Me kalimin e kohës, sëmundja e valvulave të zemrës mund të përkeqësohet aq sa këto simptoma të fillojnë të shfaqen:

 • Rritja e gulçimit, veçanërisht me aktivitet fizik ose të shtrirë.
 • Palpitacione (rrahje të anashkaluara ose një ndjenjë rrokullisjeje në gjoks).
 • Edema (ënjtje e kyçeve, këmbëve ose barkut).
 • Dobësi ose marramendje.
 • Shtim i shpejtë në peshë.
 • Siklet në gjoks, veçanërisht kur sforconi veten.
 • Lodhja.
 • Nëse sëmundja e valvulës shkaktohet nga infeksioni, mund të vëreni ethe, të dridhura ose dhimbje trupi.

Shkaqet

Katër valvulat e zemrës, të cilat mbajnë gjakun të rrjedhë në drejtimin e duhur, janë valvulat mitrale, trikuspidale, pulmonare dhe aortale. Çdo valvulë ka fletë (fletëza) që hapen dhe mbyllen një herë për çdo rrahje zemre. Nëse një ose më shumë nga valvulat dështojnë të hapen ose mbyllen siç duhet, rrjedhja e gjakut përmes zemrës tuaj në trupin tuaj është ndërprerë.

Sëmundja e valvulave të zemrës mund të jetë e pranishme në lindje (të lindura). Mund të ndodhë edhe tek të rriturit për shkak të shumë shkaqeve dhe kushteve, të tilla si infeksione dhe sëmundje të tjera të zemrës.

Problemet e valvulave të zemrës përfshijnë:

 • Regurgitim. Fletët e valvulës nuk mbyllen siç duhet, duke bërë që gjaku të rrjedhë prapa në zemrën tuaj. Kjo zakonisht ndodh për shkak të përplasjeve të valvulave që fryhen prapa, një gjendje e quajtur prolapsi.
 • Stenoza. Fletët e valvulave bëhen të trasha ose të ngurtë dhe ndoshta bashkohen së bashku. Kjo rezulton në një hapje të ngushtuar të valvulës dhe ulje të rrjedhjes së gjakut nëpër valvul.
 • Atrezia. Valvula nuk është formuar dhe një fletë e ngurtë indi bllokon rrjedhjen e gjakut midis dhomave të zemrës.

Faktorët e rrezikut

Disa faktorë mund të rrisin rrezikun e sëmundjes së valvulave të zemrës, duke përfshirë:

 • Mosha më e madhe
 • Historia e disa infeksioneve që mund të prekin zemrën
 • Historia e formave të caktuara të sëmundjeve të zemrës ose sulmit në zemër
 • Presioni i lartë i gjakut, kolesteroli i lartë, diabeti dhe faktorë të tjerë rreziku për sëmundjet e zemrës
 • Sëmundjet e zemrës të pranishme në lindje (sëmundje kongjenitale të zemrës)

Komplikimet

Sëmundja e valvulave të zemrës mund të shkaktojë shumë komplikime, duke përfshirë:

 • Infrakt
 • Goditje në tru
 • Mpiksje të gjakut
 • Anomali të ritmit të zemrës
 • Vdekje

Si diagnostikohet sëmundja e valvulave të zemrës?

Kur mjeku juaj bën një ekzaminim fizik dhe dëgjon zemrën tuaj përmes një stetoskopi, ai mund të gjejë këto shenja të sëmundjes së valvulave të zemrës:

 • Lëng në mushkëri.
 • Një zemër e zgjeruar.
 • Një zhurmë zemre, që mund të nënkuptojë se gjaku po lëviz nëpër një valvulë stenotike ose që rrjedh.
 • Ënjtje në kyçin e këmbës.

Disa teste mjekësore mund të tregojnë gjithashtu sëmundje të valvulave të zemrës. Përsëritja e testeve me kalimin e kohës mund të ndihmojë mjekun tuaj të shohë përparimin e sëmundjes suaj të valvulës dhe t’i ndihmojë ata të marrin vendime për trajtimin tuaj.

Çfarë analizash do të bëhen për të diagnostikuar sëmundjen e valvulave të zemrës?

Mjeku juaj do të kryejë një ekzaminim fizik dhe do të dëgjojë për një zhurmë në zemër, një shenjë e mundshme e një gjendjeje të valvulës së zemrës. Ju mund të keni disa teste për të diagnostikuar gjendjen tuaj.

Testet mund të përfshijnë:

 • Ekokardiografia. Valët zanore të drejtuara në zemrën tuaj nga një pajisje (transduktor) në formë shkopi prodhojnë imazhe video të zemrës suaj në lëvizje. Ky test vlerëson strukturën e zemrës suaj, valvulat e zemrës dhe rrjedhën e gjakut nëpër zemër. Një ekokardiogram e ndihmon mjekun tuaj të shohë nga afër valvulat e zemrës dhe sa mirë funksionojnë ato. Mjekët mund të përdorin gjithashtu një ekokardiogramë 3D. Në një lloj tjetër të ekokardiogramit të quajtur ekokardiogramë transezofageale, një transduktor i vogël i bashkangjitur në fund të një tubi futet poshtë tubit që çon nga goja juaj në stomak (ezofag). Ky test ndihmon mjekun tuaj të shikojë më nga afër valvulat e zemrës sesa është e mundur me një ekokardiogram të rregullt.
 • Elektrokardiograma (EKG). Telat (elektrodat) të ngjitura në jastëkë në lëkurën tuaj masin impulset elektrike nga zemra juaj. Një EKG mund të zbulojë dhomat e zmadhuara të zemrës suaj, sëmundjet e zemrës dhe ritmet jonormale të zemrës.
 • X-ray e gjoksit. Një radiografi e gjoksit mund ta ndihmojë mjekun tuaj të përcaktojë nëse zemra është zmadhuar, gjë që mund të tregojë disa lloje të sëmundjeve të valvulave të zemrës. Një radiografi e gjoksit gjithashtu mund t’i ndihmojë mjekët të përcaktojnë gjendjen e mushkërive tuaja.
 • MRI kardiake. Një MRI kardiake përdor fusha magnetike dhe valë radio për të krijuar imazhe të detajuara të zemrës suaj. Mund të përcaktojë ashpërsinë e gjendjes suaj dhe të vlerësojë madhësinë dhe funksionin e dhomave tuaja të poshtme të zemrës.
 • Testet e ushtrimeve ose testet e stresit. Teste të ndryshme stërvitore ndihmojnë në matjen e tolerancës suaj të aktivitetit dhe monitorimin e përgjigjes së zemrës ndaj sforcimit fizik. Nëse nuk mund të ushtroheni, mund t’ju jepen medikamente që imitojnë efektin e ushtrimeve në zemrën tuaj.
 • Kateterizimi i zemrës. Ky test nuk përdoret shpesh për të diagnostikuar sëmundjen e valvulave të zemrës, por mund të përdoret nëse testet e tjera nuk janë në gjendje të diagnostikojnë gjendjen ose të përcaktojnë ashpërsinë e saj. Një mjek kalon një tub të hollë (kateter) përmes një ene gjaku në krahun ose ijë, e drejton atë në një arterie në zemrën tuaj dhe injekton bojë përmes kateterit për ta bërë arterien të dukshme në një rreze X. Kjo i ofron mjekut tuaj një pamje të detajuar të arterieve të zemrës dhe se si funksionon zemra juaj. Mund të matë gjithashtu presionin brenda dhomave të zemrës.

Si trajtohet sëmundja e valvulave të zemrës?

Një problem i valvulës së zemrës mund të jetë serioz nëse nuk trajtohet. Edhe pse nuk mund ta zhbëni dëmtimin e valvulës së zemrës, mund ta trajtoni problemin.

Trajtimet e sëmundjes së valvulave të zemrës varen nga shkaku themelor dhe mund të përfshijnë:

 • Mbroni valvulën tuaj nga dëmtimet e mëtejshme.
 • Marrja e medikamenteve.
 • Operacioni ose procedurat invazive nëse është e nevojshme.
 • Të vizitoni mjekun tuaj të zemrës për vizita të rregullta.

Vendimi për të përshkruar trajtim mjekësor, riparim kirurgjik ose zëvendësim kirurgjik varet nga disa faktorë, duke përfshirë:

 • Lloji i sëmundjes së valvulave.
 • Ashpërsia e dëmit.
 • Mosha juaj.
 • Historia juaj mjekësore.

Nëse jeni shtatzënë dhe keni sëmundje të valvulave të zemrës, mund të pushoni shtesë dhe/ose të merrni ilaçe të caktuara që janë të sigurta për fëmijën tuaj.

Nëse dini për sëmundjen tuaj të valvulës para shtatzënisë, duhet të pyesni ofruesin tuaj të kujdesit shëndetësor nëse rekomandohet ndonjë analizë ose vizitë me një kardiolog përpara se të provoni të mbeteni shtatzënë. Kjo mund të ndihmojë të siguroheni që të trajtoheni siç duhet para dhe gjatë shtatzënisë. Nëse keni një problem të rëndë të valvulës, mjeku juaj mund të rekomandojë riparimin ose zëvendësimin e valvulës përpara shtatzënisë.

Riparimi ose zëvendësimi kirurgjik

Sëmundja e valvulave të zemrës është një problem mekanik në hapjen ose mbylljen e fletëpalosjeve dhe ju mund të keni nevojë për një operacion për të riparuar ose zëvendësuar valvulën tuaj. Disa foshnja dhe fëmijë që lindin me një problem të valvulës kanë nevojë për operacion gjatë fëmijërisë.

Zakonisht, kirurgu dhe kardiologu do të dinë se cili trajtim do të jetë më i mirë para ditës së operacionit. Herë të tjera, kirurgu merr vendimin gjatë operacionit, kur ata mund të shohin valvulën tuaj.

Shpesh, operacioni i valvulave mund të kombinohet me procedura të tjera (siç janë më shumë se një procedurë valvulash, operacioni bypass ose operacioni për trajtimin e fibrilacionit atrial) për të trajtuar plotësisht sëmundjen tuaj të zemrës. Riparimi i valvulës së zemrës lejon kirurgun tuaj të rregullojë valvulën tuaj të dëmtuar, shpesh pa përdorimin e pjesëve artificiale. Në disa raste, të tilla si një valvulë mitrale e ngushtë, mjeku juaj mund të përdorë një tullumbace në një kateter për të zgjeruar valvulën tuaj.

Përparësitë e riparimit të valvulave janë:

 • Rrezik më të ulët të infeksionit.
 • Zvogëlimi i nevojës për ilaçe për hollimin e gjakut gjatë gjithë jetës.
 • Ruajtja e fuqisë dhe funksionit të muskujve të zemrës.

Kirurgët duhet të zëvendësojnë valvulat që nuk mund t’i riparojnë. Zëvendësimi i valvulës së zemrës suaj përfshin heqjen e valvulës tuaj të vjetër dhe qepjen e një valvule të re në pjesën në formë unaze të valvulës tuaj të vjetër. Valvula e re mund të jetë një valvul mekanike ose biologjike (e bërë me inde nga një njeri, lopë ose derr). Këto valvula zëvendësuese mund të ofrojnë funksion të duhur kur riparimi nuk mundet. Megjithatë, në varësi të llojit të valvulës që përdor mjeku juaj, mund t’ju duhet të merrni medikamente të caktuara për të parandaluar mpiksjen e gjakut ose të merrni një valvul të re përsëri pas 10 ose 15 vjetësh.

Në varësi të llojit të problemit të valvulës dhe kushteve të tjera mjekësore, ju mund të jeni kandidat për riparim ose zëvendësim minimal invaziv të valvulës. Pyesni kardiologun tuaj nëse një procedurë minimalisht invazive mund të jetë e përshtatshme për ju.

Cilat medikamente përdoren?

Megjithëse ilaçet nuk mund të kurojnë sëmundjen e valvulave të zemrës, ato – dhe një mënyrë jetese më e shëndetshme – mund të ndihmojnë me simptomat dhe të ulin mundësinë për të pasur një goditje në tru ose arrest të papritur kardiak. Ju mund të jeni në gjendje të ndaloni marrjen e disa ilaçeve pas operacionit të valvulës, por mund t’ju duhet të merrni ilaçe të tjera për pjesën tjetër të jetës tuaj.

Mjeku juaj mund të përshkruajë medikamente për t’ju ndihmuar me:

 • Parandalimn e aritmive ose mpiksjes së gjakut.
 • Uljen e presionit të gjakut ose niveleve të kolesterolit.
 • Trajtimin e dështimit të zemrës ose sëmundjes së arterieve koronare.

Mjeku juaj do të shqyrtojë informacionin tuaj të mjekimit me ju përpara se të largoheni nga spitali. Është e rëndësishme të dini:

 • Emrat e barnave tuaja.
 • Qëllimi i tyre.
 • Sa shpesh dhe në çfarë kohe t’i merrni ato.

Sa kohë duhet për t’u rikuperuar nga operacioni i valvulës së zemrës?

Ju mund të qëndroni në spital për rreth pesë deri në shtatë ditë pas operacionit në zemër. Pas kësaj, mund të duhen rreth katër deri në tetë javë për t’u rikuperuar. Mjeku juaj mund të rekomandojë rehabilitimin kardiak, një program ushtrimesh të monitoruar me kujdes për të ndihmuar në rikuperimin tuaj.

Si mund ta zvogëloj rrezikun e sëmundjes së valvulave të zemrës?

Megjithëse nuk mund të ndryshoni disa faktorë rreziku, si p.sh. rritja e moshës, ka gjëra që mund të bëni që mund të zvogëlojnë rrezikun e sëmundjes së valvulave të zemrës. Kjo perfshin:

 • Marrja e shpejtë e trajtimit për infeksionet.
 • Të jesh fizikisht aktiv.
 • Ngrënia e ushqimeve të shëndetshme.
 • Qëndrimi në një peshë të shëndetshme.
 • Vazhdimi i marrjes së ilaçeve për presionin e lartë të gjakut dhe/ose kolesterolin e lartë nëse keni këto kushte.
 • Mospërdorimi i produkteve të duhanit.
 • Mospërdorimi i barnave rekreative, veçanërisht ilaçeve IV që rrisin rrezikun për infeksion të valvulave të zemrës.

Mbroni valvulën tuaj nga dëmtimet e mëtejshme

Njerëzit me sëmundje të valvulave të zemrës duhet të flasin me ofruesin e tyre të kujdesit shëndetësor për rrezikun në rritje të endokarditit infektiv. Ky infeksion mund të dëmtojë ose shkatërrojë shumë valvulat e zemrës dhe mund të jetë fatale. Ju jeni në rrezik edhe nëse keni pasur një operacion për të riparuar ose zëvendësuar valvulën tuaj. Për të parandaluar endokarditin infektiv:

 • Tregojuni mjekë dhe dentarë se keni sëmundje të valvulave.
 • Telefononi mjekun tuaj nëse keni simptoma të një infeksioni.
 • Kujdesuni mirë për dhëmbët dhe mishrat e dhëmbëve.
 • Pyesni mjekun tuaj të zemrës nëse duhet të merrni antibiotikë përpara çdo procedure dentare, operacioneve të mëdha ose të vogla ose testeve invazive.

Çfarë mund të pres nëse kam sëmundje të valvulave të zemrës?

Nëse keni sëmundje të valvulave të zemrës, do ta keni atë për gjithë jetën tuaj. Sidoqoftë, përvoja juaj e sëmundjes së valvulave të zemrës varet nga valvula e prekur dhe nga ashpërsia e problemit. Disa njerëz mund të kenë sëmundje të valvulave dhe të mos përjetojnë kurrë asnjë simptomë. Të tjerët mund të kenë shumë simptoma dhe kërkojnë riparim/zëvendësim të valvulës. Është e rëndësishme që të ndiqni rregullisht një ofrues të kujdesit shëndetësor për të monitoruar përparimin e sëmundjes suaj të valvulës me kalimin e kohës. Sëmundja e patrajtuar e valvulave mund të çojë përfundimisht në:

 • Infrakt.
 • Mpiksjen e gjakut.
 • Goditje në tru.
 • Arrest kardiak i papritur.

Edhe nëse mjeku juaj riparon ose zëvendëson valvulën tuaj, do t’ju duhet ende të merrni ilaçe dhe ndoshta të keni një zëvendësim tjetër në 10 ose 15 vjet.

Mënyra e jetesës dhe mjetet juridike në shtëpi

Ju do të keni takime të rregullta me mjekun tuaj për të monitoruar gjendjen tuaj.

Është një ide e mirë të bëni disa ndryshime në stilin e jetës së shëndetshme për zemrën, duke përfshirë:

 • Ngrënia e një diete të shëndetshme për zemrën. Hani një shumëllojshmëri frutash dhe perimesh, produkte qumështi me pak yndyrë ose pa yndyrë, shpendë, peshk dhe drithëra. Shmangni yndyrnat e ngopura dhe trans dhe kripën dhe sheqerin e tepërt.
 • Ruajtja e një peshe të shëndetshme. Synoni të mbani një peshë të shëndetshme. Nëse jeni mbipeshë ose obez, mjeku juaj mund të rekomandojë humbjen e peshës.
 • Marrja e rregullt e aktivitetit fizik. Synoni të përfshini rreth 30 minuta aktivitet fizik, të tilla si ecje të shpejta, në rutinën tuaj të përditshme të fitnesit.
 • Menaxhimi i stresit. Provoni aktivitete relaksimi, të tilla si meditimi dhe frymëmarrja e thellë; qëndroni fizikisht aktiv; dhe kaloni kohë me familjen dhe miqtë.
 • Shmangia e duhanit. Nëse pini duhan, lëreni. Pyesni mjekun tuaj për burimet për t’ju ndihmuar të lini duhanin. Anëtarësimi në një grup mbështetës mund të jetë i dobishëm.

Për gratë me sëmundje të valvulave të zemrës, bisedoni me mjekun tuaj përpara se të mbeteni shtatzënë. Mjeku juaj mund të diskutojë me ju se cilat medikamente mund të merrni në mënyrë të sigurtë dhe nëse keni nevojë për një procedurë për të trajtuar gjendjen e valvulës suaj përpara shtatzënisë.

Ju, ka të ngjarë të keni nevojë për monitorim të ngushtë nga mjeku juaj gjatë shtatzënisë. Nëse keni një gjendje të rëndë të valvulës, mjeku juaj mund të rekomandojë kundër shtatzënisë për të zvogëluar rrezikun e komplikimeve.

Keni të njëjtat shqetësime?

Kontaktoni Spitalin CONTINENTAL në një nga format e kontaktit

Tabela e kontentit

Shperndaj:

Poste te tjera

NA KONTAKTONI

Kontakto

Telefononi ne numrat tane te kontaktit +355 69 700 4000  / +355 69 700 1000 ose plotesoni formen dhe merrni pergjigje profesionale ne nje kohe te shkurter

Duke shtypur butonin "Dergo" une pranoj qe nje nga specialistet e Spital Kontanental do te me kontaktoj ne nje nga format e kontaktit te lena nga une ne lidhje me problematiken e kerkuar.

Kontakto

Duke shtypur butonin "Dergo" une pranoj qe nje nga specialistet e Spital Kontanental do te me kontaktoj ne nje nga format e kontaktit te lena nga une ne lidhje me problematiken e kerkuar.